A Bumar-Łabędy és az Ukrobronprom technológiai központot hozott létre a T-64 harckocsik javítására

Forrás: https://grupapgz.pl/bumar-labedy-i-ukrobronprom-utworzyly-centrum-technologiczne-napraw-czolgow-t-64/

Zakłady Mechaniczne Bumar-Łabędy SA-ban megkezdődtek a T-64-es harckocsik javítására vonatkozó szerződés végrehajtásával kapcsolatos munkálatok. A szerződést a Polska Grupa Zbrojeniowa cége és az Ukrobronprom ukrán konszern írta alá.

A Bumar-Łabędy és az Ukrobronprom közösen létrehozott egy technológiai központot a T-64-es harckocsik javítására. A gliwicei székhelyű vállalat technológiai lehetőségei alapján új kapacitások jöttek létre. A megállapodás azt is előírja, hogy az ukrán T-64-es harckocsik szervizelését és működőképességének teljes helyreállítását végzik. A Bumar-Łabędyt választották e szerződés partnerének, mert nagy tapasztalattal rendelkezik a T család harckocsiinak szervizelése és korszerűsítése terén, beleértve a T-72-t és a PT-91-et is.

„A Gliwickie Zakłady Mechaniczne készen áll egy javítócentrum létrehozására az ukrán hadsereg által használt páncélozott eszközök javítására. Az üzem több mint 70 éves tapasztalata mind a gyártás, mind a páncélozott eszközök ellenőrzése, javítása, utólagos felszerelése és korszerűsítése terén kulcsfontosságú segítséget jelent az ukrán hadsereg védelmi képességeinek fenntartásában. A rendszeres javítási és szerviz tevékenységnek köszönhetően a használt járművek teljes mértékben visszanyerik a szükséges harcképességet” – mondta Edyta Szymańska, a ZM „BUMAR-ŁABĘDY” SA igazgatótanácsának elnöke.

A megállapodás együttműködést ír elő a T-64-es járművek javítása, nagyjavítása, összeszerelése, gyártása és ellátási láncának fejlesztése, valamint a harckocsik technológiai folyamatának egyéb elemei terén. Hosszú távon együttműködést terveznek a Lengyelország által az ukrán részre átadott T-72 és PT-91 harckocsik kiszolgálásában is. 

A nemzetközi koalíció által Ukrajnába szállított Leopard 2 család harckocsijainak közös kiszolgálásának lehetőségét is fontolgatják. A Bumar-Łabędy cég a nemzetközi páncéloskoalíció által Ukrajnába szállított Leopard 2 család harckocsijainak szervizközpontja. A Leopard 2A4 harckocsik Lengyel Hadsereg igényeinek megfelelő 2PL szabvány szerinti korszerűsítési programjának köszönhetően a cég megszerezte az ezen a területen szükséges ismereteket, technikai eszközöket és tapasztalatokat.

„Hálásak vagyunk lengyel partnereinknek az Ukrán Fegyveres Erők páncélozott eszközei mennyiségének növelésében nyújtott segítségükért. Minden ilyen nemzetközi megállapodás integrál bennünket a NATO-tagországok termelési láncaiba” – mondta Jurij Huszjev, az Ukroboronprom főigazgatója.

A T-64-es harckocsik szolgálatában való együttműködésről szóló, folyamatban lévő megállapodást követően létrejöttek más megállapodások is. Volodimir Zelenszkij elnök lengyelországi látogatása során írták alá sz együttműködési megállapodást a 125 mm-es harckocsi lőszer gyártására, valamint szándéknyilatkozatot a Rosomak kerekes páncélozott szállítójárművek ukrán félnek történő eladásáról.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük