A Rheinmetall újabb Leopard 1 szállítmányt készít elő Ukrajna számára a német kormány nevében

A Rheinmetall november 14-én sajtóközleményben bejelentette, hogy egy újabb szállítmányt készít elő Ukrajna számára.

Az ukrán kormány szerződést kötött a Rheinmetall-lal Leopard 1 rendszer szállítására (összesen 32 egység), köztük 25 darab Leopard 1A5 nehéz harckocsira, öt páncélozott mentőjárműre (Bergepanzer 2) és két vezetőképző tankra.

A projektet Németország finanszírozza, két számjegyű millió eurós felső sávba tartozó megrendelés jelent és a „vason” kívül képzési, logisztikai, alkatrész-, karbantartási és egyéb támogató szolgáltatásokat is tartalmaz.

Az eszközök átadásra 2024-ben kerül sor. A Leopard 1 harckocsikon jelenleg műszaki felülvizsgálatot hajtanak végre, és a Rheinmetall Unterlüß-i és Kassel-i gyáraiban felkészítik a használatra.

A Rheinmetall így továbbra is támogatja Ukrajnát a taktikai járművek folyamatos szállításával. A csoport korábban összesen nyolcvan Marder gyalogsági harcjárművet szállított Ukrajnának. Ezek többsége már az országban van, ahol a folyamatban lévő műveletekben bizonyították rátermettségüket.

A Rheinmetall készen áll további húsz Marder IFV (gyalogoszállító harcjármű) szállítására, amint megkapja az erre vonatkozó megrendelést. 2023 végén és 2024 elején Ukrajna öt Caracal légiszállításra alkalmas járművet is átvesz.

A holland és a dán kormány nevében a Rheinmetall 2024-ben tizennégy Leopard 2A4-es harckocsit szállít Ukrajnának. A járműveken kívül a Rheinmetall lőszerrel, drónokkal, egészségügyi létesítményekkel is segíti az ukrán fegyveres erőket.

Címkép: Leopard 1A5 nehéz harckocsi Fotó: Rheinmetall

Forrás:

https://www.rheinmetall.com/en/media/news-watch/news/2023/11/2023-11-14-rheinmetall-to-supply-ukraine-with-leopard-systems-on-behalf-of-german-government

https://www.az-online.de/uelzen/suderburg/ruestung-hightech-handarbeit-3735606.html

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük