Az orosz hadiipar október végén újabb BMP-3-as gyalogsági harcjárműveket küldött az orosz hadseregnek

A BMP-3 gyalogsági harcjármű gyártásával, illetve az orosz hadseregnek történő szállításával már korábbi posztunkban foglalkoztunk, lásd a 2023. május 5-én írt BMP-3 gyalogsági harcjárművek Oroszországnak című cikkünket.

( https://vedelmiiparblog.hu/blog/uj-bmp-3-gyalogsagi-harcjarmuvek-oroszorszagnak ).

A harcjármű szállítása az orosz hadseregnek tovább folytatódik.

Az Orosz Föderáció „Kurganmashzavod” védelmi vállalata a BMP-3 gyalogsági harcjármű gyártásával kapcsolatban az alábbiakat nyilatkozta: „Növeljük a termelési mennyiséget és a cég havonta szállítja a szükséges számú terméket ” .

A holding képviselői kiegészítőleg hozzátették, hogy az új BMP-3 alacsony hőmérsékleti körülmények között is használható, ami a közeledő tél miatt fontos.

” A gépek minden időben könnyen beindíthatók, még mínusz 40 fokos hőmérsékleten is ” – mondta „Kurganmashzavod” képviselője.

A korábbiakhoz viszonyítva minden jármű további védelemmel van ellátva, amely kiegészítő páncél lemezekből és antikumulatív rácsokból áll.

A vállalkozás bemutatta az Ukrajna elleni háborúban használt BMP-3 gyalogsági harcjárművek gyártásának a folyamatát is.

A „Kurganmashzavod” az ilyen gyalogsági harcjárművek egyetlen gyártója Oroszországban.

A hegesztéstechnikai műhelyben páncélozott jármű karosszériákat készítenek. A hegesztők összekötik a jövőbeli BMP-3 részeit: az alját, az oldalsó paneleket, a tetőt és más elemeket.

Ezt követően a kész test összeszerelésre kerül.

A BMP-3 tömege meghaladja a 18 tonnát. A fegyverzet tartalmaz egy 100 mm-es 2A70-es ágyút, egy 30 mm-es automata ágyút, egy 7,62 mm-es PKT géppuskát, egy tűzvezérlő rendszert, egy félautomata töltőszerkezetet, egy irányzékot, beleértve az éjjellátó funkciót, és egy fegyverstabilizátort. A BMP-3 vízsugaras motorokkal is fel van szerelve, amelyeket a vízi akadályok leközdésére használnak.

A jelentések szerint az orosz invázió kezdete után több tucat BMP-3 gyalogsági harcjármű került trófeaként az Ukrán Védelmi Erők birtokába.

Címkép: Az új BMP-3 gyalogsági harcjárművek kiszállítása az orosz hadsereg számára 2023. októberben Oroszország, Kurgan. Fotó: „Kurganmashzavod”

Forrás: https://t.me/KurganmashzavodNovosti/1655

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük