A török hazai gyártású 5. generációs KAAN vadászrepülőgép végrehajtotta első repülését

Szerdán (2024. február 21.) végrehajtotta első repülését Törökország első hazai gyártású, KAAN névre keresztelt harci repülőgépe az Ankara melletti Akinci légibázison.

A Turkish Aerospace Industries (TAI) vezérigazgatója Temel Kotil a Twitteren azt írta , hogy „Az első repülés 13 percig tartott. A repülőgép 230 csomós sebességet regisztrált, és elérte a 8000 láb magasságot.”

Az alábbi YouTube videóra kattintva megtekinthető a KAAN első repülése.

Törökország 2010. decemberében kezdeményezett egy új harci repülőgép-fejlesztési programot. A kormány és a vállalat 2011. augusztusában írt alá egy koncepciótervezési szerződést, amelyet 2016. augusztusában egy fejlesztési szerződés követett.

„A tervezési filozófiája azóta fejlődött jelentősen, hogy Törökország az S-400 beszerzését követően kivonult (értsd: kizárták) az F-35 konzorciumból. A KAAN-t (korábbi nevén TF-X) úgy tervezték, hogy légi felsőbbrendű (air superiority) eszköz legyen. 

A program célja egy olyan ötödik generációs harci repülőgép létrehozása, amely a 2030-as évek után is megfelel a török ​​légierő követelményeinek, felváltva az ország F-16-os flottáját. Törökország azon kevés ország egyikévé kíván válni, amely rendelkezik a fejlett harci repülőgépek gyártásának teljes értékláncával, amely a technológiától az infrastruktúrán, az emberi erőforrásokon és a gyártási képességeken keresztül mindent lefed.

A hazai 5. generációs fejlett vadászgép gyártási képesség létrehozásának nagy lökést adott Recep Erdoğan török ​​elnök, aki a török ​​védelmi ipar államosítását vezetése kulcsfontosságú részévé tette.

A Kaan két hajtőművel van felszerelve. A prototípust két General Electric gyártmányú F110-GE-129 turbóventilátoros hajtómű hajtja, amelyeket a fejlesztés jelenlegi fázisában alkalmaznak. Törökország egy hazai turbóventilátoros hajtómű kifejlesztésén is dolgozik a török TRMotor cég közreműködésével.

A vadászrepülőprogram várhatóan a szabványos, ötödik generációs repülőgépek legtöbb jellemzőjét tartalmazza majd, mint például az alacsony felderíthetőséget, a speciális belső fegyvertereket, az érzékelők szofisztikált rendszerét, a fejlett adatkapcsolatokat és a kommunikációs rendszereket. A repülőgépek a 2070-es évekig lesznek szolgálatban.

A jelenlegi szerződés a program kezdeti négy évére vonatkozik, amely az előtervezési fázis befejezésével zárul. Addig is további tesztelési és technológiai érlelési tevékenységek vannak alkalmazva.

2022. decemberében a TAI vezetője elmondta, hogy a KAAN első leszállítását 2028-ra tervezték. 2029. után a cél az, hogy havonta két repülőgépet gyártsanak, összesen 24 repülőgépet évente.

A szerdán repült gép az első tesztpéldány volt. Most további öt prototípust készít a gyártó, amelyhez a kormány 10 darab F110-es motort vásárolt.

A KAAN mint nagy taktikai repülési eszköz nem zárja ki Törökországnak a negyedik generációs vadászrepülőgép iránti jelenlegi igényét, egészen addig amíg nem lesz belőle olyan repülőgép, amellyel a török légierő felszerelhető. Körülbelül egy évtizede van a KAAN-nak, hogy e helyzet létrejöjjön. Ezt kövezően a török ​​légierő jelentős számban fog igényelni ilyen repülőgépeket.

Ugyanakkor Törökországnak exportlehetőségeket is kell keresnie annak érdekében, hogy a repülőgép egységára ne legyen túl magas. 2023-ban a gyártó cég azt közölte, hogy a repülőgép egységára 100 millió dollár lesz, vagy esetleg egy „ kicsit magasabb ”.

A projektben való részvételre egy jelölt már feltette a kezét 2023 júliusában Azerbajdzsán csatlakozott Törökország ötödik generációs vadászrepülőgép-programjához. Erdogan szerint ez a két ország közötti szolidaritás jeleként értelmezhető. Ugyanakkor ez nem csak szolidaritási kérdés, hanem Azerbajdzsán tőkét is képes bevinni a projekte, ami annak sikeressége érdekében elengedhetetlen.

A török álláspont szerint több olyan ország van, amely politikai okokból nem vásárolhat nyugati gyártmányú repülőgépeket. Ezen országok egy része ugyancsak politikai okokból el akarja kerülni az orosz vagy kínai gyártmányú repülőgépek vásárlását is. Számukra a Kaan lehet az a repülőgép, amit keresnek.

Címkép: KAAN repülőgép

Források:

https://www.defensenews.com/global/europe/2024/02/21/turkeys-fifth-generation-fighter-plane-takes-off-for-maiden-flight/

https://breakingdefense.com/2024/02/turkish-5th-gen-fighter-kaan-completes-maiden-flight/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük