A Teledyne Technologies Incorporated tagja, a Teledyne FLIR Defense bemutatja új Black Hornet 4 személyi felderítő rendszerét az Egyesült Államok Hadsereg Szövetségének (AUSA) e heti washingtoni konferenciáján.

A Black Hornet 4 a könnyű nano-drónok következő generációját képviseli, elődjére építve, hogy fokozott rejtett helyzetfelismerést biztosítson a kis egységek számára. Az új, 12 megapixeles nappali kamera kiváló teljesítményt nyújt gyenge fényviszonyok mellett is, valamint az új, nagy felbontású hőkamerával éles videó- ​​és állóképeket biztosít a kezelőnek. A mindössze 70 grammos Black Hornet 4 repülési ideje több mint 30 perc, hatótávolsága meghaladja a két kilométert, és 25 csomós szélben is képes repülni. A repülési teljesítményt új akadályelkerülési képességek és fejlett akkumulátor növelte.

A kis négyrotoros drónokhoz képest az egyrotoros Black Hornet 4 pilóta nélküli légijármű (UAV) rendkívül alacsony vizuális és hallható kisugárzással rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy észrevétlenül azonosítsa a fenyegetéseket éjjel-nappal. A kevesebb, mint 20 másodpercen belüli kibocsájtásra képes Black Hornet 4 UAV alkalmas arra, hogy a látótávolságon kívül is gyorsan azonosítsa a célpontokat, és valós időben értékelje a fenyegetést.

„A Black Hornet 4 magasabb szintre emeli azokat a funkciókat és képességeket, amelyek a Black Hornet 3-at világszerte ismertté tették” – mondta Dr. JihFen Lei, a Teledyne FLIR Defense ügyvezető alelnöke és vezérigazgatója. „Szorosan együttműködtünk az ügyfelekkel és a végfelhasználókkal, hogy ezt a rendszert még értékesebbé tegyük a helyzetfelismerésre szoruló, vagy titkos műveletekben részt vevő katonák számára, ahol a pontos és azonnali információ létfontosságú.

„A Black Hornet 4 jövőbiztos nano-drón technológia” – tette hozzá Lei. 

A Teledyne FLIR Defense több mint 20 000 Black Hornet PRS rendszert szállított katonai és biztonsági erőknek több mint 40 országban. A Black Hornet drónokat jelenleg Ukrajnában használják a brit és a norvég kormány adományai révén, ahol számos küldetést teljesítettek sikeresen a legzordabb körülmények között is.

Az amerikai hadsereg a Soldier Borne Sensor programja keretében öt évvel ezelőtt kezdte meg a Black Hornetek vásárlását, és azóta több mint 125 millió USD értékben adott le megrendeléseket. Júliusban a hadsereg ötéves szerződést ítélt a Teledyne FLIR-nek 94 millió dollár értékben további Black Hornet rendszerekre.

Egy YouTube videó a Black Hornet 4-et korábbi verziójáról, a Black Hornet 3-ról. A videó bemutatja az eszköz gyakorlati alkalmazását.

A Teledyne FLIR-ről

A Teledyne FLIR, a Teledyne Technologies vállalat világszerte vezető szerepet tölt be az intelligens érzékelők, pilóta nélküli rendszerek, valamint a védelmi és ipari piacok integrált megoldásai terén, világszerte körülbelül 4000 alkalmazottal. Az 1978-ban alapított vállalat fejlett technológiák széles skáláját fejleszti, hogy segítse a szakembereket jobb, gyorsabb döntések meghozatalában, amelyek életeket menthetnek meg. 

A Teledyne Technologiesről

A Teledyne Technologies a kifinomult digitális képalkotási termékek és szoftverek, műszerek, repülőgép- és védelmi elektronika, valamint mérnöki rendszerek vezető szállítója. A Teledyne tevékenységei elsősorban az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Kanadában, valamint Nyugat- és Észak-Európában találhatók.

Címkép: illusztráció – a Black Hornet 4

Forrás:

https://defence-industry.eu/teledyne-flir-defense-unveils-new-black-hornet-4/

https://www.flir.eu/news-center/military/new-black-hornet-4/

teledyneflir.com

www.teledyne.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük