2024. június 25-én, egy nantoui médiaesemény során a tajvani védelmi minisztérium bemutatott egy új, 105 mm-es 8×8-as harckocsirombolót , amely valószínűleg a Clouded Leopard II gyalogsági harcjármű előfutárának tekinthető.

A jármű D2 prototípusán a Fegyverzeti Iroda karbantartó központjában egyenes irányú gyorsítást majd ezt követően fékezési tesztet hajtottak végre. Ez az esemény bemutatta a jármű jellemzőit, beleértve a Hunter-Killer képességet, amelyet a támadási hatékonyság fokozására és a folyamatos célpont követésre terveztek.

A D3 modell továbbfejlesztett változata várhatóan jövőre fejeződik be.

A Clouded Leopard nyolckerekű páncélozott jármű, amely Tajvan saját harcjárművét képviseli, több, már szolgálatban lévő változatot tartalmaz. A 105 mm-es kerekes harckocsirombolót a tajvani Fegyverzeti Iroda és a National Chung-Shan Tudományos és Technológiai Intézet (NCSIST) fejleszti. A média képviselői különféle teljesítményteszteket láthattak a nantoui gyártóközpontban, beleértve az 50%-os emelkedőn való felmászást, a 30%-os oldal-lejtőn való haladást (hullámos útfelületen) és a nagy sebességű fékezést, amelyek tesztek mindegyike sikeresen megtörtént.

A tajvani hadsereg megjegyezte, hogy a 105 mm-es harckocsiromboló még fejlesztési fázisban van. A Fegyverkezési Iroda két prototípust (D1 és D2) állított elő 2019 és 2023 között, reagálva a hadsereg igényeire.

A 2023. február 2-án véglegesített kutatási és fejlesztési értékelések 42 tesztet tartalmaztak, például „mozgás közbeni tüzelés”, amelyekből 40 sikeres volt. A 2023. augusztus 18.-án befejezett kezdeti működési értékelések 91 kisebb-nagyobb tételre vonatkoztak, amelyek mindegyike megfelelt az előírt szabványoknak.

A kielégítő teszteredmények ellenére a tajvani hadsereg olyan területeket azonosított, amelyeken javítani kell.

A jelenlegi prototípus 3,3 méter magas, de a hadsereg megköveteli, hogy 3 méter alatti legyen, ezért módosítani kell a torony belső elrendezésén. Következésképpen a Nemzetvédelmi Minisztérium jóváhagyta a D3 prototípus megépítésének finanszírozását, az NCSIST toronyfejlesztésért felel (170 millió NT$, kb. 5,238 millió USD), a Fegyverzeti Iroda felelős a járműtörzsért (120 millió NT$, kb. 3,697 millió USD), ami összesen kb. 290 millió NT$, kb. 8,935 millió USD.

A D3 modell gyártása és validálása várhatóan 2025-re fejeződik be, és 89%-ban hazai gyártású alkatrészeket fog tartalmazni. A hazai képességek már lehetővé teszik az alkatrészek független gyártását a csőtől a toronyig.

A cső kalibere megegyezik a már meglévő M60A3 és CM11 harckocsik kaliberével, lehetővé téve a lőszerek közös alkalmazását. Bemutatták, hogy a jármű képes átlőni egy 500 mm vastag acéllemezt 2000 méterről 105 mm-es páncéltörő uszonystabilizált eldobó szabot (APFSDS) lövedékekkel.

A D2 prototípus csövét 400 lövedékkel tesztelték, várható élettartama 800-1000 lövés. A jövőbeli Clouded Leopard II ezen változata egy koaxiális 7,62 mm-es géppuskát és egy távvezérelt fegyverállomást (RWS) is tartalmaz 12,7 mm-es géppuskával. Az RWS a parancsnok irányzékaként működhet, lehetővé téve, hogy az RWS elektro-optikai (EO) irányzékán keresztül irányítsa a fő fegyvert.

A D2 prototípus tervezési módosításokat tartalmaz, amelyek célja a kis kaliberű lőszerek, a 12,7 mm-es töltények és az RPG-k elleni védelem fokozása, valamint a LED-es fényszórók és a körkörös látást biztosító külső EO/IR kamerák által biztosított jobb helyzetfelismerés megvalósítása. Várhatóan ez a jármű megtartja a Clouded Leopard I Caterpillar C9 motorját, a teljesítményt 450 lóerőről 600 lóerőre növelve.

Az NCSIST mérnöki igazgatóhelyettese, Lin Yan-Guang ezredes megerősítette, hogy a jármű Hunter-Killer képességgel rendelkezik, hasonlóan az Egyesült Államokból beszerzett M1A2T harckocsikhoz. Ez a funkció lehetővé teszi az egyidejű harcot és a folyamatos célbefogást. Az M1A2 és M1A1 abban különbözik, hogy a régebbi M1A1 megköveteli, hogy a parancsnok és a lövész ugyanazt a célpontot nézze, így a parancsnok csak a becsapódás után folytathatja a keresést. Ezzel szemben az M1A2 lehetővé teszi a parancsnok számára, hogy folytassa az új célpontok keresését, miközben a tüzér az azonosított célpontot veszi fel.

A fegyverkezési hivatal részletesen ismertette a jármű specifikációit: négy személy szállítására alkalmas, 100 km/h-t meghaladó sebességet érhet el, toronyrendszere pedig kéttengelyes szervostabilizátorral és mindkét oldalán hat füstgránátvető lehetővé teszi a lövést menet közben is. A megfigyelőrendszer minden időjárásban támogatja a műveleteket, azonosítja a járműveket 2000 méterről és az élőerőt 1200 méterről.

A katonai képviselők kijelentették, hogy a jelenlegi lánctalpas járművek nem alkalmasak tengerparti, tengerparti és folyami műveletekre. A kerekes, 100 km/h-t meghaladó maximális sebességű harcjármű nagyobb mobilitást kínál a lánctalpas járművekhez viszonyítva, és alkalmas homokos, folyami és városi harcra, kielégítve az operatív igényeket.

A hazai fejlesztésű Clouded Leopard nyolckerekű páncélozott járműsorozat a CM-32, CM-33 és CM-34 változatokat tartalmazza, a 105 mm-es ágyúval felszerelve.

A CM-32 40 mm-es gránátvetővel van felszerelve, hasonlóan a CM-33-hoz, amely viszont továbbfejlesztett kommunikációs berendezéssel rendelkezik. A CM-33 az alapvető gyalogsági harcjármű TS-96 távfegyverállomással, míg a CM-34 az amerikai Orbital ATK cégtől beszerzett 30 mm-es MK44-es fegyverrel van felszerelve. A 81 mm-es aknavetős változat ugyan elkészült, de katonai igény hiánya miatt jelenleg szünetel.

Címkép:

D2 prototípus Forrás: Védelmi Minisztérium Tajvan

Forrás:

https://www.armyrecognition.com/news/army-news/army-news-2024/taiwan-unveils-a-new-105mm-8×8-tank-destroyer-based-on-the-future-clouded-leopard-ii-vehicle

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük