Címkép: Archer önjáró tarack

Svédország szervizközpontokat hoz létre az Ukrajnába szállított katonai felszerelések karbantartására

A katonai felszerelést, amelyet Svédország a védelmi segítségnyújtás részeként Ukrajnának ad át, külföldi szolgáltató központokban fogják kiszolgálni. Ezt a döntést svéd kormány hozta meg.

Svédország szervizközpontokat hoz létre az átadott katonai felszerelések karbantartására és javítására Ukrajna közelében. A központokban a Svédország által Ukrajnába szállított katonai felszereléseket javítják és szervizelik.

Svédország többek között 50 darab CV-90 harcjárművet, Leopard harckocsikat, Archer és Robot 70 tüzérségi rendszert adott át.

Minderről az SVT Nyheter számolt be.

A svédek ukránokat is tanítanak majd az adományozott harci eszközök szervizelésére.

Összesen mintegy 60 svéd katona vesz részt a logisztikai központok fejlesztésében és a katonai felszerelések karbantartásában Ukrajna közelében, nevezetesen Lengyelországban, Szlovákiában és Romániában. Lengyelország a legesélyesebb arra, hogy egy ilyen szerviz központot befogadjon.

Mindezt egy új svéd katonai segélycsomag tartalmazza Ukrajnának.

A svéd harcieszközökkel kapcsolatban megjegyezzük, hogy a szervizközpont létrehozása abból a szempontból is fontos lehet, hogy Ukrajna az adományként kapott 50 darab CV 90-en túl, további 1000 darab svéd CV 90-es gyalogsági harcjárművet szeretne vásárolni, a projekt implementációját Csehországgal és Szlovákiával közösen hajtanák végre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük