A szingapúri légibemutató (2024.02.20-25.) a kínai jelenlét jellemezte. amely az erősen felfegyverzett forgószárnyasok mellett az új kereskedelmi repülőgépük bemutatását és rengeteg kiállítóteret jelentett. Mindez szöges ellentétben áll a két évvel ezelőttivel, amikor Kínának csak egy kisebb bemutatója volt.

A pekingi állami tulajdonú Aviation Industry Corporation of China (AVIC) a Changhe Aircraft Industries Company (CAIC) Z-10ME típusú harci helikopterének exportváltozatát mutatta be a Singapore Airshow 2024 kiállításon (a megnevezésben a z E betű a helikopter export változatát jelenti).  Ez az első alkalom, hogy ez a helikopter Kínán kívüli bemutatón jelenjen meg. 

Meg kell említeni, hogy a Z-10ME helikopternek volt egy elődje, a Z-10, amelynek fokozatos fejlesztése révén jutottak el a mostani verzióhoz, amelyet alkalmasnak tartottak arra, hogy exportra ajánlják. Ezt a célt szolgálja helikoptert mostani, első bemutatása a singapore-i kiállításon.

A Z-10ME helikopter jelenléte alátámasztotta azt az üzenetet, amelyet a kínaiak hordoznak a show-n: Peking olcsóbban tud megfelelő rendszereket kínálni, mint amerikai társaik. A helikopter hasonlít az amerikai Apache-hoz, és rakétavetőkkel, irányított rakétákkal és levegő-levegő rakétákkal felszerelve volt látható.

A kiállított helikopter sárkányszerkezetét kimondottan a délkelet-ázsiai és közel-keleti régiókban lévő ügyfelek számára alakították ki, és olyan megoldásokat alkalmaztak, amelyek alkalmassá teszik a szárazföldi csapatok közeli tűztámogató műveleteinek végrehajtására.

A főbb módosítások közé tartoznak a helikopter hajtómű légbeömlő nyílásai, amelyeket úgy alakítottak át, hogy jobban megfeleljenek a trópusi éghajlaton jellemző homokos és poros üzemi örülményeknek. Ezt kifejezetten a Z-10ME-hez tervezett légbeömlő szűrőkkel érik el.

Ezen túlmenően a Z-10ME-t úgy módosították, hogy csökkentsék a hordozható föld-levegő rakétákkal szembeni sebezhetőségét. Ezt elsősorban a hajtóművek kipufogógázainak felfelé terelésével, valamint rakétafigyelmeztető érzékelők és ellenintézkedési rendszerek beépítésével érik el.

A Z-10ME rakétaközelítésre figyelmeztető rendszerrel is rendelkezik. Egyes részein megerősített páncélzattal van ellátva, hogy ellenálljon a kézi lőfegyverek lövésének.

Az érzékelők között van egy a forgószárny főtengelye fölé (árbocra) szerelt radar és egy elektro-optikai/infravörös (IR) gömb a helikopter orrán. A helikopter rakéta megközelítési figyelmeztető vevővel és irányított infravörös ellenintézkedési rendszerrel is rendelkezik az IR-kereső rakéták leküzdésére.

Moduláris felépítésének köszönhetően a helikopter fegyverek széles választékával szerelhető fel.  A kínai GJV289A szabvány adaptációja (amely a MIL-STD-1553B adatbusz architektúra kínai megfelelője) lehetővé teszi a szovjet és nyugati eredetű fegyverek átvételét.

A támadó fegyverzet gépfegyverekből, ágyúkból és rakétákból áll. A hordozó szárnycsonkoknak két-két felfüggesztési pontja van, ezek mindegyike legfeljebb 4 páncéltörő rakétát is képes szállítani, tehát teljes felszerelésben összesen 16-ot.

Ugyanezen felfüggesztési pontokra az alábbi felszerelési alternatívák alkalmazhatók a rakáta jellegétől függően:

  • 4 darab 7 csövű rakétavető
  • 2 darab 32 csövű rakétavető.

A helikopter az orr-rész alatt 1 darab 23 mm-es gépágyúval van felszerelve.

A fegyverekkel történő célzást a beépített sisak célzó berendezés segíti.

A lépcsős tandem pilótafülke két pilótát foglal magába – a lövész hátul és a pilóta elöl –, ami eltér a legtöbb támadóhelikopter hagyományos elrendezésétől.

A pilótafülke plexi burkolata speciálisan kezelt, hogy megakadályozza a napfény tükröződését, és további opcióként álcázás céljára barnított változatban beépíthatő. A golyóálló üveg akár 38 milliméter vastag is lehet és 0,50-es kaliberig képes ellenállni a repeszek és a géppuskákból kilőtt lövedékek közvetlen találatainak.

A helikopter hatótávolsága 1120 kilométer, üres tömege pedig 5100 kg körüli. 

Kína egy másik – civil – újdonságot is bemutatott a kiállításon. Ez a COMAC C919 polgári repülőgép, amely bemutató repülést is végzett. Ez az első alkalom, hogy ez a kereskedelmi repülőgép Kínán kívül repült. 

A C919-es mérföldkőnek számít a kínai légiiparban, ugyanis ez az első olyan kínai gyártású utasszállító repülőgép, amelyet a nemzetközi légialkalmassági szabványoknak megfelelően építettek, és amely független szellemi tulajdonjogokkal rendelkezik.

A C919 az első kínai repülőgép, amely konkurrenciát jelen a nagy nyugati repülőgép gyártóknak, konkrétan az Airbus A320-as és a Boeing 737-es közvetlen versenytársát jelenti.

A Comac C919-es utasszállító első vásárlója a China Eastern Airline (CEA), a kiállított gép már ennek a társaságnak a tulajdonát képezi. 2024-ben még 4 további repülőgép beszerzését tervezik. A C919-es fedélzetén – a megrendelt kialakítástól függően – 158-192 utas foglalhat helyet. Hatótávolsága 4075 és 5555 kilométer között van. 

A Comac úgy számol, 2030-ig évi 25 repülőgép gyártására bővíti kapacitását. Ez 175 repülőgépet jelent, amely mennyiségre mindkét nagynak, az Airbusnak és a Boeingnek oda kell figyelnie.

Címkép: a Z-10ME helikopter a Singapore AirShow 2024 kiállításon

Forrás: https://www.singaporeairshow.com/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük