Február 23-án, a szingapúri Nemzetközi Repülési Ipari Kiállításon az Aero Vodochody képviselői bejelentették az L-39NG Albatros sugárhajtású kiképző repülőgép első tételének Vietnamba szállítását

A rendelkezésre álló információk szerint 2023. utolsó negyedévében egy meg nem határozott tétel került a felhasználóhoz, a többit ez év végéig szállítják. Vietnam a 2021. februárjában aláírt szerződés értelmében összesen tizenkét L-39NG Albatrost rendelt. 

Ezek a repülőgépek képezik a sugárhajtású harci repülőgépek pilótáinak képzési folyamatának egyik elemét. Az elkövetkező években a képzés a Beechcraft T-6C Texan II turbólégcsavaros gépekre (amelyeket FMS eljárással rendeltek meg az Egyesült Államoktól), az L-39NG Albatros gépekre (a jelenleg használt L-39C helyett) és a Yak-130 repülőgépekre épül.

Az Aero L-39NG a több mint fél évszázaddal ezelőtti rendkívül sikeres L-39 Albatros gép egy újabb változata. A korszerűsített Albatros repülőgépvázat (a jellegzetes üzemanyagtartályokat a szárnyvégeken a szárnyakban lévő tankokra cserélték) az amerikai Genesys Aerosystems cég repüléstechnikájával és egy 16,89 kN tolóerejű Williams FJ44-4M motorral kombinálták. A repülőgép továbbképzésre használható, beleértve az 1200 kg-ig terjedő súlyú fegyverek használatát (ideértve a precíziós fegyvereket is), amelyeket öt gerendára függesztenek – egyet a törzs alá és négyet a szárnyak alá. 

A gép árát mintegy 10 millió USD-ra becsülik.

Az Aero Vodochody eddig 34 sorozatgyártású L-39NG-re kapott megrendelést, amelyeket európai, afrikai, ázsiai és észak-amerikai felhasználóknak szállítanak majd. Ez nem nagy szám, és a cseh sajtóból származó információk szerint ez az egységár növekedését eredményezheti. Az árnövekedés csökkentheti a repülőgép vonzerejét a potenciális ügyfelek számára.

Címkép: L-39NG Fotó: Aero Vodochody

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük