Szergej Csemezov, a Rostec Corporation vezérigazgatója áttekintést adott Vlagyimir Putyin elnöknek az államvédelmi megrendelések teljesítéséről, az orosz légiközlekedési és autóipar helyzetéről, valamint az importhelyettesítés előrehaladásáról.

Rostec (oroszul: Ростех), hivatalosan „Rostec” Állami Vállalat ( oroszul: Государственная Kорпорация «Ростех» ) teljes mértékben a csúcstechnológiai termékeinek fejlesztését, gyártását és exportját előmozdító állami vállalat.

A 2007-ben alapított szervezet mintegy 800 vállalkozást foglal magába, amelyek együttesen 15 holdingot alkotnak: tizenegy a védelmi ipari komplexumban, a többi a civil szektorban. A Rostec szervezetei az Orosz Föderáció teljes területén megtalálhatók, és világszerte több mint 70 országba szállítanak árut.

Csemezov kiemelte Oroszország globális vezető szerepét a harckocsigyártásban, ami azt mutatja, hogy 2021-hez képest közel hétszeresére nőtt a harckocsigyártási teljesítmény.

A tüzérségi lövedékek gyártása megközelítőleg 50-szeres növekedést mutatott bizonyos kategóriákban, míg a gyalogsági harcjárművek, légideszant gyalogsági harcjárművek és különféle páncélozott járművek gyártása több mint ötszörösére emelkedett.

A fajlagos lőszergyártás 50-szeresére, a könnyű páncélozott járművek 5,5-szeresére, a harckocsik gyártása pedig (mint említettük) hétszeresére emelkedett.

Az Ukrajnában zajló konfliktus hátterében, ahol az orosz fegyveres erők jelentős személyi és felszerelési veszteséget szenvedtek el, Csemezov hangsúlyozta az orosz védelmi erőfeszítések fokozódó ütemét.

Érdemes megjegyezni, hogy Oroszország továbbra is háborúban van Ukrajnával, és nyilvános nyilatkozatainak többsége dezinformációra és megfélemlítésre irányul.

Forrás:

https://defence-blog.com/rostec-reports-surge-in-russian-defense-production/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük