Már több alkalommal írtunk a páncélozott járműveket gyártó kanadai cégről, a Roshel-ról, mielőbb továbblépünk, tekintsük át ezeket:

1.              Az ukrajnai háború leckéje – megújult kanadai páncélozott jármű

https://vedelmiiparblog.hu/blog/az-ukrajnai-haboru-leckeje-uj-kanadai-pancelozott-jarmu/

2.              Kanada: növeli a páncélozott járművek gyártását Ukrajnának

https://vedelmiiparblog.hu/blog/kanada-noveli-a-pancelozott-jarmuvek-gyartasat-ukrajnanak

3.              Roshel Kanada: 400 MRAP páncélozott járművet szállítana Ukrajnába Németország helyett

https://vedelmiiparblog.hu/blog/roshel-kanada-400-autot-szallitana-ukrajnaba-nemetorszag-helyett

Most új hírekkel jelentkezünk a Roshel-lel kapcsolatban:

A kanadai Roshel páncélozott járművek helyi gyártását tervezi elindítani Ukrajnában. Mindezt Roman Shimonov, a Roshel vezérigazgatója jelentette be.

„A termelésünk egy részét helyi gyártás (lokalizálás) céljából Ukrajnába telepítjük át, ennek a tervezésnek az utolsó szakaszában vagyunk” – mondta Shimonov egy interjúban.

Hangsúlyozta, hogy az orosz invázió kezdete óta a cég több mint 200 Ukrajnából érkező menekültet alkalmaz. Tevékenységük során egyedülálló szaktudásra tettek szert, és szívesen térnek haza, hogy ott folytassák a munkájukat.

A Roshel vezérigazgatója elmondta, hogy Ukrajnában már több olyan szervizközpont is működik, amelyek az ukrán védelmi erők által használt Roshel páncélozott járműveket szervizelik. Az egyik ilyen cég az ukrán páncélozott járműgyártó, az Inguar.

Várhatóan a páncélozott járművek részleges gyártását fogják bevetni az egyik ilyen központon, de erről egyelőre nincs több információ. A vállalat arra számít, hogy a termelés európai lokalizálása leegyszerűsíti a logisztikát és az új piacokhoz való hozzáférést.

A leendő ukrajnai üzem várhatóan tele lesz megrendelésekkel az adományozó országoktól, köztük az Egyesült Államoktól, amely a Roshelt választotta az MRAP-ok egyedüli szállítójának Ukrajnába.

Európai terjeszkedés

A cég intenzíven foglalkozik az európai terjeszkedés létrehozásával is.

Shimonov úr szerint németországi termelési létesítmények létrehozása része lehet a Roshel azon stratégiai tervének, hogy Kanadán és az Egyesült Államokon túl is bővítse kapacitásait, európai irányba.

„Korábban elsősorban az észak-amerikai piacra helyeztük a hangsúlyt, de exporttevékenységünk növekedésével, különösen Európába, elengedhetetlenné vált a helyi gyártási kapacitások megléte. Nemrég szállítottunk járművet Boszniába, és jelenleg számos megrendelésen dolgozunk más európai országok számára is. Egy gyártóüzem jelenléte Európában javítani fogja azon képességünket, hogy hatékonyabban tudjuk kiszolgálni ezeket a piacokat, és gyorsabban tudjunk reagálni az igényeikre” – mondta a Roshel vezérigazgatója.

A cég vezetése szerint erősségük a páncélozott járművek szinte autonóm gyártása, ami azt jelenti, hogy nem vesznek igénybe alvállalkozókat. A Roshel önállóan gyártja a jármű összes elemét, kivéve az alvázat, amely egy Ford F-550-ből származik.

Emellett a cég diverzifikálja termékeit is. A fejlesztők az Ukrajnában már jól ismert Roshel Senator páncélozott járművek és azok MRAP változatban történő fejlesztése mellett elektromos járművet és 8×8-as kerékképletű platformot is terveznek.

Összesítve: a Roshel egy jól működő, perspektívikus cég, amely globális léptékű terjeszkedést tervez. Figyelemmel fogjuk követni a cég jövőjének alakulását.

Címkép: illusztráció: a Roshel egyik új járműve

Forrás:

https://defensearchives.de/editorials/roshel-ceo-talks-ukraine-future-opportunities

Roshel CEO talks Ukraine, future opportunities – Defense Archives

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük