Avioane Craiova román repülőgépgyártó cég új problémákkal szembesül az IAR-99-es repülőgép korszerűsítési programjában, amely már így is nagy késésben van

Az elmúlt év végén (2023. december 22.) az Avioane Craiova nagy felhajtással bejelentette, hogy elkészült az első IAR-99 Șoim (magyarul: Sólyom, vagyis Falcon) kiképzőgép modernizálása.

Ez az első gép abból a 10-ből, amely a Standard Modernized (Falcon) szabványra kell modernizálni. Innen származik a gép oldalán található SM jelzés.

A tervekhez viszonyított késés óriási. 

Amit korábban nem részleteztek: 2020-ban, amikor az Avioane Craiova és a Honvédelmi Minisztérium aláírta a szerződést 10 darab IAR-99 szabványú repülőgép modernizálására kikötötték, hogy a megállapodás 4 évre szól. Az utolsó korszerűsített repülőgépet a dokumentum aláírásától számított 48 hónapon belül le kell szállítani.

A szerződés értéke 275 millió lej áfa nélkül (55 millió EUR).

Alig egy évvel a határidő lejárta előtt az Avioane Craiová-nak alig sikerült befejezni egyetlen gép korszerűsítését. 

Ezzel is nagy gondok vannak, ugyanis gondok vannak a továbbfejlesztett IAR-99 első repülésének megszervezésével. Más szóval: késés késés után.

A Román Televízió beszámolója szerint Victor Peța, az Avioane Craiova szakszervezeti vezetője elismeri, hogy az IAR 99 korszerűsítési programja nagyon késik. Victor Peța azt állítja, hogy több mint két héttel az első IAR-99 SM átadásának határideje után a cég és a honvédség képviselői nagy erőfeszítéseket tesznek azért, hogy az első próbarepülés megtörténhessen.

Az alábbiakban egy rövid (2′ 58″) YouTube videót láthatunk az IAR.99 SM elkészültével kapcsolatban.

Szakértők szerint a tesztelési repülések is időt vesznek igénybe, így a késések még hosszabbak lesznek.

Ahogy azt a DefenseRomania is bejelentette , az Aviația Magazin blogra hivatkozva , amely szerint a védelmi minisztérium válasza alapján az Avioane Craiova képviselői vis major esetre, nevezetesen a COVID járványra és az ukrajnai háborúra hivatkoztak, hogy a szállítások elhalasztását kérjék. 

Az biztos, hogy Avioane Craiova jelenleg a 10 gépből 8 gép modernizálásán dolgozik. 

A gépeket kiképzőgépként és könnyű harci gépként fogják használni, és alapvető szerepet töltenek be a leendő román F-16-os pilóták képzésében. Fentieken túl el lehet mondani, hogy az IAR-99 az L-39NG cseh repülőgép piaci versenytársa.

Címkép: illusztráció

Fotó: Vasile Dîncu @OfficialFacebook  – Románia volt honvédelmi minisztere

Forrás:

https://www.defenseromania.ro/intarziere-la-intarziere-la-avioane-craiova-se-depun-eforturi-mari-pentru-ca-primul-iar-99-soim-sa-efectueze-zborul-inaugural_627212.html

https://www.defenseromania.ro/cu-modernizarea-iar-99-sm-in-intarziere-avioane-craiova-a-invocat-un-caz-de-forta-majora-pentru-a-obtine-o-amanare-a-livrarilor_626682.html

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük