A címképen Armin Papperger egy Panther harckocsi előtt

A Rheinmetall fel akarja gyorsítani ukrajnai üzletét

A német Rheinmetall cég légvédelmi rendszerek, autóipari berendezések és lőszerek gyártását tervezi elindítani Ukrajnában, és ezt az ukrán gyártókkal vegyesvállalati formában kívánja megvalósítani.

Mindezt Armin Papperger, a Rheinmetall cég vezérigazgatója osztotta meg a Handelsblattnak adott interjújában (lásd a lent hivatkozott forrást).

„Az elkövetkező hetekben kísérletek vannak arra, hogy együttműködési megállapodásokat kössünk, és vegyes vállalatokat hozzanak létre ukrán cégekkel” – mondta.

Papperger azt is hozzátette, hogy Ukrajna így közép- és hosszú távon is lehetőséget kapna a védekezésre.

Azt is megjegyezte, hogy az ukrán állam befektetései új vállalkozásokba fognak érkezni.

Armin Papperger az együttműködés példájaként említette a Panther tankok ukrajnai gyártásának tervét.

„Ahogy egy magyarországi üzemben gyártják a Lynx gyalogsági harcjárművet, az új fejlesztésű Panther fő harckocsink is egy ukrán üzemben gurulhat le a futószalagról egy hasonló működési modell alapján” – mondta .

Papperger ígéretesnek tartja a harckocsigyártás ukrajnai telepítéséről szóló tárgyalásokat.

Márciusban jelentették be, hogy a német Rheinmetall védelmi konszern egy ukrajnai harckocsigyár felépítéséről tárgyal . Az üzem a tervek szerint évente akár 400 Panther KF51 harckocsit is tudna gyártani.

Armin Papperger, a konszern vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy Kijevvel már folynak a tárgyalások. Ha sikerrel járnak, a német kormánynak jóvá kell hagynia a német gyártású páncélozott járművek kivitelét.

Forrás:

https://www.handelsblatt.com/unternehmen/industrie/ruestungskonzern-panzer-flugabwehr-munition-rheinmetall-will-sein-ukraine-geschaeft-hochfahren/29140752.html

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük