Címkép: Leopard 2 harckocsi gyakorlótéren

A német Rheinmetall védelmi konszern és az „Ukroboronprom” állami vállalat vegyesvállalatot hoz létre Ukrajnában harckocsijavításra. illetve harcjárművek javítására.

Ezt Armin Papperger, a Rheinmetall vezérigazgatója nyilatkozta május 13-án a Handelsblatt német lapnak adott interjúban (lásd a lenti forrást).

„Ukrajna profitálni fog a technológia átfogó átadásából, valamint a Németországból érkező katonai felszerelések rövidtávú szállításából” – mondta Papperger.

A vállalkozás a Németország által Ukrajnába szállított járművek karbantartásával és javításával kezdődik, de később egyes Rheinmetall-termékeket közösen Ukrajnában gyártanak majd, ami az Ukrajnából exportálható katonai rendszerek esetleges közös fejlesztését eredményezi. Február első felében a média arról számolt be, hogy a Rheinmetall Ukrajnát akarja ellátni legújabb fegyvereivel , köztük a legmodernebbnek számító ígéretes  KF51  Panther harckocsikkal.

A forrás szerint Papperger ukrajnai látogatása során megbeszélte a megállapodás részleteit Volodimir Zelenszkij elnökkel.

A média azt állítja, hogy a megállapodás szerint a Rheinmetall és az Ukroboronprom olyan vegyesvállalatot hoz létre, amelyben a részvények és a menedzsment 51 százaléka a német félhez tartozik. Az üzem Ukrajna területén lesz létrehozva. A közös vállalat létrehozásáról szóló megállapodás lezárását június végére tervezik, a működés július közepétől kezdődik.

A Handelsblatt szerint a német konszern a közeljövőben további két vegyesvállalat létrehozására vonatkozó szerződés aláírására számít, amelyek lőszer és légvédelmi felszerelések gyártásával foglalkoznának. A Rheinmetall lőszereket és katonai felszereléseket gyárt, valamint közösen gyártja azokat a Leopard tankokat, amelyeket Németország Krauss-Maffei Wegmannal Ukrajnába küld.

Forrás:

https://app.handelsblatt.com/unternehmen/industrie/ruestung-rheinmetall-repariert-und-baut-panzer-in-der-ukraine-aktie-legt-zu/29148666.html

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük