A Rheinmetall értékesítési sikerei a tüzérségi lőszer terén, a rendelés összértéke a kétszámjegyű millió eurós tartományba esik

Forrás: a Rheimetall 2023. február 3.-án kiadott sajtóközleménye

A szerkesztő megjegyzése: egyes források részben már 2022. decemberében tudósítottak a Rheinmetall által csak 2023. február 3.-án kiadott sajtóközleményben ismertetett eseményről

A Rheinmetall most nyert el két új szerződést a tűzérségi lőszerek területén. Egy nemzetközi ügyfél körülbelül 40 millió euró értékű hajtóanyag töltetet rendelt a Rheinmetall Denel Munitiontól, a csoport dél-afrikai leányvállalatától. 

Egy másik vevő, egy NATO-állam megrendelést adott a Rheinmetall Denel Munition-tól a jól bevált Assegai 155 mm-es lőszerre. A megrendelés értéke körülbelül 17 millió euró. Az Assegai tüzérségi lőszercsalád bármely NATO STANAG-kompatibilis tüzérségi rendszerből kilőhető, beleértve a PzH 2000 önjáró tarackot is.

Más források azt jelentik, hogy a hivatkozott szerződés értelmében a dél-afrikai leányvállalatnak 155 mm-es M2005 Velocity Enhanced Long Range Artillery Projectile (V-LAP) lövedékeket, M92 moduláris tölteteket és különféle gyutacsokat kell szállítania.

„Nagyon örülünk, hogy két ügyfél – köztük egy NATO-tagország és egy NATO-n kívüli ország – ismét bizalmat fektetett a világszerte bevált Assegai közvetett tűztechnológiánkba” – mondja Jan-Patrick Helmsen, a Rheinmetall Denel Munition ügyvezető igazgatója. „Rendszergyártóként folyamatosan dolgozunk csúcstechnológiáink fejlesztésén, hogy ügyfeleink katonáit a lehető legjobb, legmegbízhatóbb megoldásokkal tudjuk biztosítani.”

2019-ben a Rheinmetall új maximális hatótávolsági rekordot tudott felállítani Dél-Afrikában az Assegai termékcsaláddal és a csoport más termékeivel, például a Rheinmetall leányvállalatának, a Nitrochemie AG-nak az új Extended Range Charge-ével. Az Assegai rendszerszemléletnek köszönhetően – a gyutacstól a lövedékekig – nagy hatótávolságot sikerült elérni a különféle tüzérségi rendszerekkel. Egy nem NATO 155 mm-es tüzérségi löveg 52 kaliberrel és 25 literes hajtótöltetkamrával 76 kilométeres rekord hatótávot ért el.

A Rheinmetall Denel Munition már dolgozik más jövőbeli tüzérségi technológiákon. Például a hagyományos 155 mm-es Assegai lövedékek rakétáját fejlesztik. Emellett egy új fejlesztés is készül, amely 155 kilométer fölé emeli a maximális hatótávot.

A Rheinmetall Denel Munition a német Rheinmetall Waffe Munition (51%) és a dél-afrikai Denel közös vállalata.

A cég tüzérségi, aknavető és gyalogsági rendszerek tervezésére, fejlesztésére és gyártására, valamint gyár (értsd: üzem) fejlesztésre szakosodott.

Termékportfóliója 105 mm-es és 155 mm-es tüzérségi lőszereket, 60 mm-es, 81 mm-es és 120 mm-es aknavető lőszereket, rakéta-alrendszereket, aknamező-törőrendszereket, repülőgép-bombákat, 40 mm-es gránátokat és 76/62 mm-es haditengerészeti lövedékeket tartalmaz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük