Március 18-án a Rheinmetall az alábbi sajtóközleményt publikálta:

A Rheinmetall felvásárolta a holland REEQ startup céget, ezzel bővítve járműportfólióját innovatív könnyű hibrid járművekkel.

2024. március elején a Rheinmetall Defense Nederland B.V.  100%-os részesedést szerzett a holland REEQ start-up cégben.

A Rheinmetall ezzel bővíti a könnyű taktikai járművek portfólióját, és egy lépést tesz a hibrid technológia felé a katonai járművek teljesen elektromos hajtásláncával. Mindkét fél megállapodott abban, hogy nem hozzák nyilvánosságra a vételárat.

Járműveivel a REEQ a mobilitás új generációját fejlesztette ki, amely a taktikai közlekedést mobil energiaforrással (mikrohálózat) ötvözi, és teljes mértékben felkészült az autonómiára. A technológiát Hollandiában fejlesztették ki és gyártják.

Jelenleg a REEQ járműportfóliója egy Unmanned Ground Vehicle-ből (UGV), egy buggyból és egy quadból áll, mindhárom pontosan ugyanazzal a teljesen elektromos hajtáslánccal. A REEQ felvásárlásával a Rheinmetall képes kiszolgálni a holland és európai piacot a könnyű taktikai mobilitás területén, mind emberes, mind pilóta nélküli, mikrogrid megoldással kombinálva. A Rheinmetall ipari ereje és az induló vállalkozások innovációs ereje kiegészítik egymást. A Rheinmetall Csoporton belül a REEQ megtartja start-up státuszát a fejlesztés területén. Ezen járművek további fejlesztése és sorozatgyártása szintén Hollandiában történik.

Ezzel az akvizícióval a Rheinmetall válaszol a holland politikusok és védelmi vezetők számos felhívására, hogy ipari erővel és specializációval járuljanak hozzá a védelmi ipar operatív felhasználóihoz és megerősítéséhez. A holland fejlesztéssel és gyártással a stratégiai autonómia és a hollandok pozíciója a katonai villamosítás és a nemzetközi védelmi ipar autonómiája terén is megerősödött.

Egy rövid videó az REEQ elektromos quadjáról:

Az Ede városában található Rheinmetall Defense Nederland B.V. a Járműrendszerek Divízió része, és a Rheinmetall Landsysteme GmbH 100%-os tulajdonában lévő leányvállalata.

A REEQ egy holland startup, és 2018 óta létezik. Ebben az évben a REEQ a holland védelmi minisztérium megbízásából hajtott végre egy első innovációs projektet a katonai szektorban az elektromobilitás terén. A későbbi években a REEQ tovább fejlődött ezen a területen.

Forrás: https://www.reeq.com/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük