Litvánia további két javított PzH 2000-et és lőszert adott át Ukrajnának

Forrás: Arvydas Anusauskas Tweet-je és https://mil.in.ua

Arvydas Anusauskas litván nemzetvédelmi miniszter (a parlament tagja, konzervatív) 2022. december 3.-án twitter bejegyzésben tájékoztatást adott arról, hogy Litvánia megjavított és Ukrajnának visszaszállított további két 155 mm-es Panzerhaubitze 2000 önjáró tüzérségi rendszert.

A német gyártmányú PzH 2000 önjáró, nagy hatótávolságú tüzérségi rendszereket az ukrán hadsereg aktívan használja az orosz inváziós erők elleni háborúban. Mint ismeretes, az ukrán fegyveres erők 14 darab PzH 2000 típusú önjáró tüzérségi rendszert kaptak Németországból, továbbá 8 darab ilyen 155 mm-es került át Hollandiából.

Megjegyezte, hogy a német gyártmányú tarackok a szükséges javítási munkák elvégzése után már visszatértek Ukrajnába. 

Az önjáró rendszerekkel együtt lőszert is küldtek az ukrán fegyveres erőknek. Arvydas Anusauskas nemzetvédelmi miniszter már korábban, november 21-én, az Államvédelmi Tanács ülése után bejelentette, hogy további lőszerszállítmányokat fognak küldeni Ukrajnába.

Mint a fényképen látható, a javítést az LDS Lithuania Defense Services nevű cégnél hajtották végre. A Rheinmetall és a Krauss-Maffei Wegmann (KMW) vegyesvállalatot alapított Litvániában a harcjárművek átfogó logisztikai támogatására. Ennek a vállalkozásnak köszönhetően Ukrajna a PzH 2000 gyors és minőségi kiszolgálását tudja elvégeztetni Litvániában. A céggel külön blog-cikkben részletesebben foglalkozunk majd.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük