Folytatjuk az ILA 2024 kiállításon bemutatott eszközök ismertetését.

Az eszköz egy „elhasználható távoli szállító” (ERC), az európai SCAF program szerves része, amelynek fő célja az ellenség megzavarása és légvédelmi rendszerének előcsalogatása.

Ezeket az ERC-ket az MBDA európai rakétacsoport fejleszti, az első demonstrátor 2029-ben repül majd. Jean Judde de Larivière, a csoport SCAF programjának vezetője és Grégoire Faron, az MBDA SCAF projektmenedzsere ismertette a koncepciót a médiával a párizsi légikiállításon. Bejeletette, hogy az egész ötlet teljesen új.

Az alapötlet az, hogy az ellenséges légvédelmi rendszereket összezavarják ezek az ERC-k. Tegyük fel például, hogy információra van szükség a helyzetről nagyon közel a frontvonalhoz, olyan helyen, amely túl veszélyes ahhoz, hogy egy pilótás harci repülőgép repüljön. Ez különösen veszélyes lenne, mivel az ellenséges légvédelmi rendszerek pontos helyzete nem ismert. Válaszul a pilóta egy raj ERC-t indít, amelyek mindegyike rendelkezik érzékelőkkel, amelyek szemként és fülként szolgálnak.

A TAURUS KEPD 350 – a megerősített és nagy értékű pont- és területcélpontok elleni precíziós csapásokhoz használható moduláris fegyver-rendszer – a német Tornado IDS-en és a spanyol EF-18-as repülőgépeken kerül alkalmazásra.

A koreai F-15K repülőgépekbe való integráció folyamatban van, és a tervek szerint az Eurofighterre felszerelik mind a német, mind a spanyol nemzet számára.

A TAURUS KEPD 350E-t úgy tervezték, hogy áthatoljon a sűrű légvédelmen azáltal, hogy nagyon alacsony szintű terepkövető repülést alkalmaz, hogy semlegesítse a nagy értékű álló és félig álló célpontokat. Rendkívül hatékony, kétlépcsős MEPHISTO robbanófej-rendszere egyesíti a kemény és mélyen eltemetett célpontok (HDBT) legyőzésének képességét, valamint a robbantási és töredezettségi képességet, amellyel nagy értékű pont- és területi célpontokat támadhat.

A JSM (Joint Strike Missile) az NSM jól bevált és modern technológiáján alapul. A minősítés és az integráció jól halad, a fejlesztést a Norvég Királyi Légierő (RNoAF) finanszírozza.

A JSM fejlett küldetéstervező rendszert tartalmaz a tengeri és szárazföldi alkalmazásra. A JSM rendkívül pontos navigációs rendszert és alacsony magasságú repülési profilt alkalmaz. Az automatikus célfelismerést egy fejlett képalkotó infravörös kereső támogatja.

 POLARIS Spaceplanes, egy német repülőgépipari start-up, első alkalommal sikeresen repítette turbina tolóereje alatt a MIRA-t. Az első repülés2023-ban Peenemündében történt, 260 négyzetkilométernyi zárt légtérrel. Repülési ideje alig 2,5 perc volt, távolsága pedig körülbelül 9 km. 

A POLARIS 2023. október 25-én kapta meg a működési engedélyt. A repülést Niels Herbrich Guinness-rekorder drónpilóta hajtotta végre, Christian Hidde másodpilóta támogatásával. 

A MIRA fő feladata a német fegyveres erőkkel szerződött lineáris aerospike rakétamotor repülési tesztelése. A kezdeti repülési tesztet turbinás erővel hajtották végre. Beyond Visual Line of Sight (BVLOS) képes, jelenlegi telemetriája eléri a 20 km-t, és fel van szerelve Flight Termination System (FTS) rendszerrel. 4,3 m hosszú, szárnyfelülete 5,2 m négyzetméter.

Ez a POLARIS 51. repülése, a MIRA az ötödik repülőgép a levegőben. A MIRA-light, a MIRA kicsinyített változata korábban 11 alkalommal repült Peene-ben a személyzet képzése és a repülésirányító további finomhangolása céljából, és mára összesen 26 repülést ért el. 

A POLARIS kijelentette, hogy a lineáris aerospike-ot az év végéig felállítják, amit rakéta tolóerővel végzett repülési tesztek követnek.  Mindkét MIRA űrrepülő a vállalat végső demonstrációs modelljének, a NOVA-nak a prototípusa. Ha a közelgő demonstrációs MIRA-küldetések sikeresek lesznek, akkor a POLARIS Spaceplanes várhatóan valamikor 2024-ben kezdi meg a NOVA repülését. 

A német Bundeswehr szerződést kötött a Rheinmetallal az új LUNA NG légi támogatású felderítő drón szállítására.

A LUNA NG német mozaikszó, amely a „Légi által támogatott, pilóta nélküli rövid hatótávolságú felderítő felszerelés, következő generáció” rövidítése, a német fegyveres erőknél HUSAR néven lesz bevezetve. Összesen tizenkét gyártott rendszert, valamint egy kísérleti rendszert rendeltek meg. A megrendelés értéke körülbelül 200 millió euró (áfa nélkül). Az első gyártási rendszer átadása 2025 második negyedévében esedékes. A megrendelés alkatrészcsomagot és képzési támogatást is tartalmaz.

A HUSAR – ahogy a neve is sugallja – a német hadsereg felderítő ágához, valamint a tüzérséghez kerül. Egy másik német mozaikszó, a HUSAR a „High-Efficiency Unmanned System for Medium-Range Reconnaissance” rövidítése. Mindegyik rendszer öt felderítő drónból, két földi irányítórendszerből, két indítójárműből, két antennaárbocból, egy javítóműhelyből és három szállítóplatformból áll.  

Az ukrajnai háborúban szerzett tapasztalatok a valós idejű felderítési eredmények döntő fontosságát mutatják hadműveleti szinten. A LUNA NG-t pontosan erre a célra fejlesztették ki. Ez a világ egyik legújabb rendszere a pilóta nélküli, légi támogatású felderítéshez, tárgyak osztályozásához és valós idejű felismeréséhez.

Kiemelkedő teljesítményparaméterei és a német Szövetségi Légügyi Hivatal által kiadott típustanúsítvány mellett a LUNA NG egyedülálló a súlycsoportjában, maximális felszálló tömege 110 kilogramm. Aerodinamikus, ultrakönnyű, nagy stabilitású kialakításának köszönhetően a LUNA NG több mint 12 órán keresztül képes a magasban maradni.  

A European Medium Altitude Long Endurance Remotely Piloted Aircraft System ( MALE RPAS ) vagy Eurodrone egy ikerturbólégcsavaros MALE UAV , amelyet az Airbus , a Dassault Aviation és a Leonardo fejleszt Németországban , Franciaországban , Olaszországban és Spanyolországban , és az első repülése 2027. év közepére várható.

Forrás:

https://breakingdefense.com/2024/06/the-sights-of-the-berlin-air-show-2024-photos/?utm_medium=email&_hsenc=p2ANqtz-9P0xM1ebTVufWv7YyXGeFvhoRfyHcE-csfHBWiBkuKXJF9sokP6xnaqWnrfc1Fa3NeyWc81wxA0VAkCBwET4b9Fvd6gA&_hsmi=310564534&utm_content=310564534&utm_source=hs_email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük