Címkép: a Patria AMV XP páncélozott jármű Fotó: https://www.patriagroup.com/

A Patria és a Japan Steel Works Ltd. aláírta a Patria AMV XP járművek gyártási licencszerződését

A finn Patria és a Japan Steel Works Ltd. (JSW) 2023. augusztus 31-én licencszerződést írt alá a AMV XP 8×8 járművek Japánban történő gyártására. A megállapodás lehetővé teszi a helyi gyártást a Japán Szárazföldi Önvédelmi Erők Wheeled Armored Personnel Carrier (WAPC – Kerekes Páncélozott Személyzet Szállító Jármű) programmal összhangban. 

2022 decemberében a japán vevő a Patria AMV XP 8×8 járművet választotta ki a program a jelenleg használatban lévő Type-96 8×8 páncélozott személyszállító járművek helyére. 

Sem az új járművek számát, sem a megállapodás értékét egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

A finn Patria cég 2018 óta vesz részt a japán WAPC programban, és helyi leányvállalatot is alapított, a Patria Japan Ltd.-t hogy biztosítsa tevékenységét az országban.

Japán lesz a Patria AMV páncélozott járműcsalád kilencedik felhasználó országa.

„A Patria teljes mértékben elkötelezett a Japán Szárazföldi Önvédelmi Erők WAPC programjának megvalósítása iránt, a megállapodás szerint, és rendkívül elégedettek vagyunk, hogy a JSW a gyártó partnerünk Japánban. Mindkét cég több mint százéves tapasztalattal rendelkezik a csúcsminőségű termékek biztosításában a legigényesebb ügyfelek számára. A JSW egy csúcsminőségű helyi gyártó, a Patria pedig előre látja, hogy a JSW kiváló gyártási partner, és a projekteket teljes mértékben a Patria és a globális szabványoknak megfelelően hajtja végre. Együtt egy erős csapatot hozunk létre a legújabb generációs páncélozott járművek gyártására és szállítására Japánban az elkövetkező években” – mondja Janne Räkköläinen , a Patria Market Area World részlegének vezető alelnöke.

Az AMV XP páncélozott csapatszállító

A Patria  AMV XP a Patria AMV páncélozott járműcsalád legújabb változata. A járműtest tágas belső tere és a nagy teherszállítási kapacitás lehetővé teszi a fegyverrendszerek, védelmi és egyéb felszerelések egyidejű integrálását a járműbr, valamint a gyalogság szállítását.

Az alvázra különféle fegyverek integrálhatók, köztük könnyű és nehéz harci modulok, amelyek nagy kaliberű géppuskákkal és automata fegyverekkel, páncéltörő rendszerekkel és egyéb fegyverekkel egyaránt felszerelhetők. Az AMV XP több mint 100 km/h közúti sebességet biztosít, vízen pedig maximum 10 km/h sebességgel tud haladni.

Forrás:

https://www.patriagroup.com/newsroom/news/2023/patria-and-japan-steel-works-ltd-signed-manufacturing-license-agreement-for-patria-amv-xp-vehicles

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük