A Rheinmetall Ukrajnának szállítaná a Panther KF51 fő harckocsit

Forrás:

https://www.handelsblatt.com/unternehmen/industrie/interview-rheinmetall-chef-papperger-wir-reden-mit-kiew-ueber-den-export-des-panthers/28970680.html

A Rheinmetall Ukrajnának akarja szállítani a legmodernebb fő harckocsiját, a Panther KF51 fő harckocsit. Armin Papperger, a csoport vezetője a Handelsblattnak adott interjúban beszélt a Kijevvel folytatott tárgyalásokról és egy esetleges ukrajnai gyárról.

„Beszélünk Kijevvel a Panther exportálásáról. Az ország a fő harckocsit szeretné, és érdeklődést mutatott az új Lynx gyalogsági harcjármű iránt is.”

A Rheinmetall 2022-ben Párizsban az Eurosatory haditechnikai kiállításon mutatta be a Panther KF51-t és a világ legerősebb harckocsijaként hirdette.

Ukrajna lenne az első vásárló a harckocsira. Ha a megállapodás létrejönne, az Ukrán Fegyveres Erők a Panther KF51 fő harckocsi első üzemeltetője lenne a világon, ráadásul azon kevés országok egyike, ahol negyedik generációs harckocsik állnak majd szolgálatba.

A Panthernek még csak egy bemutató modellje van, ennek ellenére a Papperger „15-18 hónapon belül” ígéri a szállítást. Ezek a harckocsik Németországban és/vagy Magyarországon is készülhetnek .

Az exporthoz a német szövetségi kormány jóváhagyása szükséges , mivel a Panthert Németországban fejlesztették ki. Papperger a jóváhagyás mellett érvel: az európaiak már nem nélkülözhetik több harckocsit a készletükből, „mert üresek vagyunk”.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük