Az orosz légierő újabb szállítmány Szu-35Sz vadászgépeket kapott

A Jurij Gagarinról elnevezett Amuri Komszomolszkban levő repülőgépgyár új Szu-35Sz repülőgépeket adott át megrendelőjének, az orosz védelmi minisztériumnak. Erről az orosz sajtó számolt be (lásd a lenti forrás hivatkozást).

A 4++ generációs Szu-35Sz többcélú vadászgépek földi és repülési teszteken estek át különböző üzemmódokban, és közvetlenül a gyári repülőtérről repültek át otthoni bázisukra.

„A repülőgyár az idei év programjának részeként ütemes gyártást és termék kibocsájtást ért el. Idén ez a második tétel, amit az orosz légierőhöz küldtünk. A komszomolszki lakosok teljesítik az új repülőgépek időben történő szállítására vonatkozó kötelezettségeiket, és új Szu-35-ös és Szu-57-es sorozatú vadászgépek létrehozásán is dolgoznak” – mondta Jurij Szljuszár, a repülőgépgyár vezérigazgatója.

„Az üzem mindig is példaként szolgált a magas gyártási színvonalra, a legfejlettebb technológiák bevezetésére, az új típusú berendezések elsajátítására és a kompetenciák fejlesztésére. A vállalkozás ma jól felszerelt termelőbázissal, hatékonyan felépített technológiai folyamatokkal és magas szintű termelési kultúrával rendelkezik. Ez lehetővé teszi, hogy kiváló repülőgépeket gyártsunk az orosz légierő számára” – jegyezte meg a vállalat vezetője.

A most leszállított két Szu-35Sz többcélú vadászgépből álló tétel idén már a második. A cég jelentése szerint a további gyártást felgyorsítják, így kéthavonta új repülőgépeket tudnak szállítani.

A cégvezetés 2024. elején a gyártási kapacitások várható magas kihasználtságról számolt be.

Terveik szerint a Szu-35Sz és Szu-57-es repülőgépek gyártását 2028-ig tervezik, beleértve a gyártási szerződések meghosszabbításának lehetőségét is.

Repülőgépgyár rövidtávú célja, hogy teljesítse idei tervét, és ehhez 2024. végéig 800 új alkalmazottat vegyen fel a harci repülőgépek összeszerelésére.

Ez elsősorban a repülőgépek iránti igény növekedésének tudható be.

Megemlítjük, hogy Oroszország más repülőgépek gyártásának újraindítását is tervezi, egyebek között várható, hogy Oroszország két repülőgép elvesztése miatt az А-50 típusú légi korai figyelmeztető és irányító repülőgépek gyártásának újraindítását tervezi.

A Rostec Állami Vállalat információja szerint a repülőgépek gyártásának fokozása  nem csak az orosz légierő erők által igényelt repülőgépek miatt van, hanem a külföldi országok vásárlási érdeklődése is hajtóerő.

Címkép: Szu-35Sz vadászrepülő gép

Forrás:

https://rostec.ru/news/oak-peredala-minoborony-novye-samolety-su-35s-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük