Forrás:

https://euromaidanpress.com/2022/11/17/more-than-30-western-components-found-in-iranian-made-shahed-136-uavs-investigators/

A jelen blog által tartalmazott információk ukrán forrásból származnak. A Trap Agressor Projekt (Csapda az Agresszornak Terv) szakértői, illetve kutatói és a Független Korrupcióellenes Bizottság ( NAKO ) (https://nako.org.ua/) közösen egy Shaded-136 kamikaze drónt vizsgáltak meg, amelyet az ukrán hadsereg lőtt le 2022. október 13-án a Fekete-tenger felett, Odessa város közelében. A drón ugyan elvesztette a robbanófejét, de a többi része sértetlen maradt.

A vizsgálat folyamata nyomon követhető az alábbi YouTube elérhetőségen:

https://www.youtube.com/watch?v=5nO0k_o_IAA&t=39s

1:23-nál látható, hogy a lelőtt drónt kihalásszák a vízből.

Szeptember eleje óta oroszok támadnak intenzíven a Shahed-136 iráni drónokkal, amelyeket a repülés közben keltett sajátos hang miatt a köznyelvben „mopednek” neveztek.

A Shahed-136-osokat a HESA, egy iráni székhelyű repülőgépgyártó ipari vállalat fejlesztette ki. 

A HESA-ró bővebben itt lehet információkat találni:

https://www.iranwatch.org/iranian-entities/iran-aircraft-manufacturing-industries-hesa

Az UAV körülbelül 200 kilogrammot nyom, ebből 40 kg a robbanófeje. A robbanótöltet és a pontos támadást biztosító optika az UAV elülső részén található. Ezeket a kamikaze drónokat sorozatban indítják teherautóról, indító segédrakéta alkalmazásával. Repülés közben több mint 185 kilométer/órás sebességet érhetnek el. Az orosz hadsereg átnevezte a repülőgépet Geran-2-nek (Muskátli-2), hogy leplezze a fegyver iráni eredetét. Mindezt fokozták azzal, hogy az orosznyelvű megnevezést cirill betűkkel festették fel a repülő vezérsíkján.

Az ukrán hírszerzés több Shahed-136-ost szétszedett, és megállapították, hogy a drón szinte minden része amerikai vagy európai eredetű. Az egyetlen hazai gyártású alkatrész a motorja.

A Shahed-136 motorjának gyártója az iráni Oje Parvaz Mado Nafar Company ( MADO ). 

A motor gyártójáról bővebben itt lehet információkat találni:

https://www.iranwatch.org/iranian-entities/oje-parvaz-mado-nafar-company

A cég drón alkatrészek gyártására és kereskedelmi termékek importjára-exportjára specializálódott. Az Egyesült Államok Pénzügyminisztériuma szerint a MADO drón-motorokat szerzett be az Iszlám Forradalmi Gárda szervezetéhez kapcsolódó szervezetek számára. 2021. október 29-én az Egyesült Államok Pénzügyminisztériuma szankciókat vetett ki a vállalatra és vezetőire az iráni hadiipar számára motorok és alkatrészek beszerzése miatt, befagyasztva az Egyesült Államok joghatósága alá tartozó vagyonát. Ugyanezek a szankciók vonatkoznak azokra a külföldi felekre is, akik a szervezet ügyleteit segítik, vagy más módon segítik.

A kutatók több mint 30 nyugati cégek által gyártott alkatrészt találtak az iráni gyártmányú Shahed-136 egyirányú támadó drónokban. Az ukrán hírszerzésnek több mint 30 európai és amerikai vállalatot sikerült azonosítania, amelyek a Shahedben használt alkatrészeket gyártották. 

A legtöbb alkatrészt az USA-ban gyártották. Szervóhajtása az amerikai Hitec USA Group-tól, akkumulátorai a japán Panasonictól, kerámia chipantennáját a kanadai Tallysman gyártotta. A Shahed vezérlőtáblája japán és amerikai alkatrészekből van összeállítva. A tápegység tábla német és kínai alkatrészekből készül. A vezérlőegységet az orosz Zapadpribor gyártotta illetve szállította.

A Zapadpribor elérhetősége: https://zapadpribor.com/

A Zapadpribor a különféle műszaki megrendelések (értsd: munkák) végrehajtása mellett internetes megrendeléseket teljesít, gyakorlatilag a világ minden részéről vállalja alkatrészek beszerzését. Figyelemre méltó az alábbi hirdetése:

„Berendezések szállítása megrendelés alapján

Vállalkozása számára a lehető legrövidebb időn belül (1-2 hét) megvásároljuk és kiszállítjuk a megrendelt berendezéseket. Menedzserünk megkeresi a szükséges berendezéseket a megadott paraméterek szerint, segít kiválasztani az analógot vagy az elavult eszközök cseréjét. Továbbá, ha külföldről származó árura van szüksége, és nem rendelkezik vámakkreditációval, megoldjuk ezeket a problémákat, és időt takarítunk meg. Kézbesítést a világ bármely országába a DHL, a TNT, a UPS, az EMS futárszolgálatokkal vagy bármely más, az Ön számára kényelmes eszközzel végezzük!”

A Shahed áramköreit, digitális jelfeldolgozóit, adó-vevőit, meghajtóit és vevőkészülékeit a Texas Instruments cég gyártotta, amely a vizsgálatot végzők szerint Oroszország 2014-es krími annektálás és a Donbászban folyó háború ellenére is folytatta Oroszországgal az együttműködést.

A Trap Agressornak végül a Texas Instruments azt válaszolta, hogy nem szállítanak közvetlenül semmit az orosz piacra.

Ukrajna Hírszerzési Főigazgatósága azonosított egy ukrán alkatrészt is a Shahed-136-osokban – az ukrán állami tulajdonú, harkovi székhelyű Radiorelé vállalat által gyártott elektromos relét.

A Radiorele vállalkozás az Ukrajna Állami Vagyonkezelő Alap leányvállalata. 2020-ban a vállalkozást a nem hatékony gazdálkodás miatt privatizációra bocsátották, de a mai napig nem találtak befektetőt. A veszteséges eszközt továbbra is Anatolij Donets, a társaság vezérigazgatója kezeli, aki 2007 óta vezeti a Radiorele-t. 2020-ban egy helyi újságíróknak adott interjúban Donets arról panaszkodott, hogy 2016-ban a vállalat elvesztette legnagyobb értékesítési piacát, amely „számunkra főként Oroszország volt”. Ezzel tulajdonképpen megerősítette, hogy az ukrán állami vállalat 2016-ig az agresszor Oroszországgal kereskedett. Valószínűleg az Oroszországnak szállított ukrán relék kerültek az iráni fegyverekbe.

A Független Korrupcióellenes Bizottság szakértői az esettel kivizsgálása során több mint 35 levelet küldtek mindazon vállalatoknak, amelyek alkatrészeit iráni drónokban fedezték fel. Az információk szerint eddig mindössze három cég küldte el válaszát.

Bízunk abban, hogy az üggyel kapcsolatban a vizsgálatot végző szervezetek további információkat derítenek majd ki.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük