A Reuters cikke alapján

A Lockheed Martin duplázza a HIMARS mobil rakétavetők termelését

Az USA-ban, egy vidéki arkansasi gyártóüzemben a Lockheed Martin megkétszerezi erőfeszítéseit, hogy kielégítse a HIMARS ((High Mobility Artillery Rocket System) néven ismert mobil rakétavetők iránti növekvő keresletet. Ezek a rakétavetők sikeresen csaptak le az orosz utánpótlási vonalakra, parancsnoki állomásokra és még egyedi harckocsikra is. Az első számú amerikai védelmi vállalkozó az ellátási lánc problémáin és a munkaerőhiányon dolgozik, hogy megduplázza a termelést évi 96 kilövőre.

A Lockheed Martin a honlapja szerint több mint 15 állásra tett hiretést  közzé a HIMARS gyártásával kapcsolatban, beleértve az ellátási lánc minőségi mérnökeit, beszerzési elemzőit és tesztelő mérnökeit.

„Infrastrukturális beruházásokat hajtottunk végre a gyárban, ahol a HIMARS-okat építjük” – mondta Becky Withrow, a Lockheed Martin rakétaegységének értékesítési vezetője.

A kereslet növekedése ellenére a Lockheed Martin pénzügyi igazgatója júliusban azt mondta a Reutersnek, hogy 2024-ig vagy azután már nem számítanak jelentős Ukrajna okozta bevételre. A Raytheon Corp pénzügyi igazgatója, egy másik jelentős amerikai védelmi vállalkozó, ugyanezt az ütemtervet erősítette meg a Reutersnek adott nyáron adott interjújában.

A HIMARS irányított többszörös rakétaindító rendszerű rakétákat (GMLRS) lő ki, amelyek GPS-vezérelt lövedékek 200 font (90 kg) robbanófejekkel. A Lockheed Martin körülbelül 4600 rakétát gyárt évente. A Reuters elemzése szerint eddig több mint 5000 rakétát küldtek Ukrajnába. Az Egyesült Államok nem hozta nyilvánosságra, hány GMLRS rakétát szállítottak Ukrajnának.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük