A Rheinmetall alvállalkozó lesz, a főfegyverzetet, a tűzvezető rendszert és az érzékelőket szállítja

Forrás: Rheinmatall sajtóközlemény 2023.04.14.

https://www.rheinmetall.com/en/media/news-watch/news/2023/apr/2023-04-14-battletank

A Rheinmetall AG fontos megrendelést nyert egy jelentős NATO-fő harckocsi-projekttel kapcsolatban. 2023. február 17-én a norvég beszerzési ügynökség, az NDMA szerződést kötött a Krauss-Maffei Wegmann-nal (KMW), hogy a norvég fegyveres erőknek 54 darabot szállítson a Leopard 2 fő harckocsi legújabb verziójából, az A7 NOR-ból. Lehetőség van további 18 harckocsira.

A KMW alvállalkozójaként a düsseldorfi székhelyű Rheinmetall technológiai vállalatot a kulcsfontosságú alkatrészek szállításával bízták meg. Ide tartozik többek között a harckocsi 120 mm-es L55A1 főfegyverzete, a tűzvezérlési technológia és az érzékelőkészlet egyes részei.

Leopard 2A7 teszteken Norvégiában 2022. januárban
Fotók: Norvég Védelmi Minisztérium


A Rheinmetall esetében a megrendelés összértéke 129 millió euró. Ha Norvégia él a lehetőséggel további Leopard 2 harckocsik beszerzésére, a megrendelés további 44 millió eurót ér majd.

A Leopard 2 harckocsiágyúit, tűzvezérlő technológiáját és érzékelőit körülbelül négy éven belül szállítják a KMW-hez.

A KMW-nél a harckocsik elkészülte és üzembe helyezése után a járművek a norvég beszerzési ügynökséghez, az NDMA-hoz kerülnek. 

A megrendelés alátámasztja a Rheinmetall felülmúlhatatlan szakértelmét a harcjárművek kulcsfontosságú alkatrészeinek fejlesztése és gyártása terén. A KMW alvállalkozójaként a Rheinmetall a Norwegian 2 NOR program előtt már részt vett a Leopard 2 A5, A6 és A7 fő harckocsik szállításában.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük