Címkép: TG3 MIL 8×8 katonai teherautó (Forrás: Rheinmetall sajtóközlemény)

A Rheinmetall erősíti a NATO-partnerországokat, 300 teherautót szállít, több mint 150 millió euró értékben

2026 végétől Norvégia 300 fejlett TG3 MIL 8×8 katonai teherautót vásárol a Rheimetall cégtől, több mint 150 millió euró értékben. A szerződést 2023. május 31-én írta alá Oslóban Gro Jeare, a Norvég Védelmi Anyagügynökség (NDMA) igazgatója és Michael Wittlinger, a Rheinmetall MAN Military Vehicles GmbH (RMMV) igazgatótanácsának elnöke.

A mennyiséget tekintve ez az eddigi legnagyobb teherautó-lehívás a Rheinmetall-al kötött keretszerződés alapján. A norvég fegyveres erők számára kialakított csomag több járműváltozatot tartalmaz, beleértve a horgos rakodó teherautókat, a darus és horgos rakodórendszerekkel ellátott speciális járműveket, valamint a pótkocsikat és a platós targoncákat.

A beszerzés részletei képekkel illusztrálva az alábbi YouTube videón látható:

A járművek beszerzésének elsődleges célja a norvég hadsereg szállítási kapacitásának és hadműveleti képességeinek növelése. A legutóbbi lehívás a korábban megkötött keretszerződés hatálya alá tartozó szükséges logisztikai járművek kevesebb mint felét teszi ki, ami azt jelenti, hogy Norvégiából és más skandináv országokból további megrendelések várhatók.

„Ezt az utórendelést az elmúlt évek professzionális és partnerszerű együttműködésének, valamint termékeink lenyűgöző teljesítményének egyértelmű bizonyítékának tekintjük” – mondja Michael Wittlinger. „Amint látjuk, az a tény, hogy egyre több NATO fegyveres erő választja TG és HX járműveinket, fontos lépés a nagyobb interoperabilitás és rugalmasság felé. Nagyon komolyan vesszük azt a felelősséget, hogy a lehető legjobb rendszereket biztosítsuk.”

Forrás: Rheinmetall sajtóközlemény

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük