Csapatmunka a taktikai drónokhoz, a Rheinmetall és az AeroVironment erőiket egyesítve versengenek a NATO különleges erői drón projektjéért

Forrás: Rheinmetall sajtóközlemény 2023. február 8.

A Rheinmetall és az AeroVironment (amerikai pilóta nélküli repülőgép-rendszereket gyártó cég) összefogott, hogy részt vegyen a NATO különleges erőinek projektjében. A csoport leányvállalata, a Rheinmetall Technical Publications GmbH és az AeroVironment együtt pályáztak egy kisméretű drón beszerzési programban való részvételre, amelyet speciális műveletekre és gyalogsági alkalmazásokra szántak.

A rendszernek minden körülmények között és környezetben működőképesnek kell lennie, gyorsan üzembe helyezhetőnek, kézzel indíthatónak, legfeljebb tíz kilós tömegűnek, 30 kilométeres működési hatótávúnak kell lennie.

A Rheinmetall és az AeroVironment ideális partnerek a témában egy meggyőző megoldás kidolgozására és előterjesztésére. Az AeroVironment vezető szerepet tölt be a pilóta nélküli repülőgép-rendszerek tervezésében, fejlesztésében és gyártásában. A Puma TM 3 AE drón a fegyveres erőkkel működik szerte a világon, míg moduláris koncepciója optimális platformot kínál a különleges erők számára.

A Rheinmetall Technical Publications minősített repüléstechnológiai vállalat, a taktikai drónok rendszerháza. A több évtizedes tapasztalatot kihasználva a Rheinmetall rendelkezik a szükséges szakértelemmel ahhoz, hogy bevezesse, támogassa és adaptálja a drónrendszereket az ügyfelek specifikációihoz.

Az AeroVironment, Inc. egy amerikai védelmi cég, amelynek központja a virginiai Arlingtonban található. Dr. Paul B. MacCready Jr., az emberi irányítású repülőgépek tervezője 1971-ben alapította a céget.

Az AeroVironment Inc (AeroVironment) pilóta nélküli repülőgép-rendszereket és kereskedelmi információs megoldásokat tervez, fejleszt és szállít. A cég taktikai rakétarendszereket, közbiztonsági kis drónokat, érzékelőket, digitális adatkapcsolatot és személyzet nélküli földi járműveket kínál.

Az AeroVironment 1165 főt foglalkoztat teljes munkaidőben (2021. június 30-án).

A cég honlapjáról és egyéb forrásokból ismert, hogy termékeit hatékonyan használják Ukrajnában. Alapvetően a SWITCHBLADE® 300 és SWITCHBLADE® 600 drónokat említik ezen felhasználási területen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük