A Nammo jelentős pénzügyi sikerekről és működési mérföldkövekről számolt be a 2023. évi gazdasági évvel kacsolatban. A vállalat bevétele 23%-kal 9,19 milliárd NOK-ra (799,5 millió euróra) nőtt, ami a kereskedelmi és katonai lőszerek megnövekedett értékesítésének köszönhető. Az éves nyereség is jelentősen, 20%-kal nőtt 609 millió NOK-ra (52,9 millió euróra).

Az év legfontosabb eseményei közé tartozik a rekordmagasságú, 25,4 milliárd NOK (2,2 milliárd EUR) rendelési állomány (backlog), amely tükrözi a Nammo termékei iránti erős keresletet a globális védelmi igények közepette. A vállalat ezt a növekedést stratégiai kezdeményezéseinek és – a kihívásokkal teli geopolitikai környezet ellenére – erős piaci pozíciójának tulajdonítja. Nevezetesen, a Nammo jelentős szerződéseket kötött, köztük a valaha volt legnagyobb tüzérségi megrendelést Norvégiából. Több országban jelentős gép- és infrastrukturális beruházásokkal bővítette gyártási kapacitásait.

Morten Brandtzæg vezérigazgató hangsúlyozta a Nammo rugalmasságát és stratégiai fókuszát, és kijelentette: „A Nammo éves teljesítménye alátámasztja kulcsfontosságú szerepünket a védelmi szektorban, és bizonyítja rugalmasságunkat a geopolitikai feszültségekkel és a gyorsan növekvő kereslettel kapcsolatban, azok kielégítése érdekében. Sokat fektettünk a kapacitásbővítésbe, szervezetünk megerősítésébe, valamint elkötelezettségünk megtartása mellett, hogy megbízható, kiváló minőségű termékeket szállítsunk ügyfeleinknek, és ezt a jövőben is folytatni fogjuk.”

Ami a szervezeti eredményeket illeti, a Nammo ünnepelte fennállásának 25. évfordulóját, női létszámát 27,6%-ra növelte, a betegszabadság pedig 4,3%-ra csökkent. A vállalat emellett megerősítette jelenlétét Dániában, hogy fokozza az északi védelmi ipari együttműködést.

A jövőre nézve a Nammo jó helyzetben van a folyamatos növekedéshez, amelyet az erős rendelésállomány és a folyamatban lévő stratégiai befektetések támogatnak. A vállalat továbbra is elkötelezett a védelmi és repülőipari megoldások innovációja iránt, hozzájárulva a globális biztonsághoz és stabilitáshoz.

A NAMMO tevékenysége négy üzletágra épül:

  • Kereskedelmi lőszer
  • Kis- és közepes kaliberű Lőszerek
  • Nagy kaliberű rendszerek
  • Repülőgép (rakéta) meghajtás.

Termékportfóliónkban megtalálhatóak vállról indítható lőszerrendszerek, lőszer mind katonai, mind sportlövészethez és vadászathoz, rakétamotorok katonai és űrhajózási alkalmazásokhoz, valamint környezetbarát demilitarizációs szolgáltatások.

A bevételek mintegy 95%-a Európából és Észak-Amerikából származik. A bevételek 81%-a a védelemből, 19%-a pedig polgári tevékenységekből származik, beleértve a kereskedelmi lőszereket, az űrhajókat és a tengerbiztonságot.

Címkép: a NAMMO által gyártott rakéta támogatású nagy hatótávolságú tüzérségi lövedék modellje

Forrás:

https://defence-industry.eu/nammo-achieved-strong-performance-in-2023-with-robust-financial-growth

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük