Címkép: az MSPO Nemzetközi Védelmiipari Kiállítás csarnoka 2022-ben Forrás: Targi Kielce

Ebben az évben is megrendezésre kerül Lengyelországban a Targi Kielce MSPO Nemzetközi Védelmiipari Kiállítás. Az esemény időpontja: 2023. szeptember 5 – 8.

A kiállítás Andrzej Duda lengyel köztársaság elnök tiszteletbeli védnöksége alatt kerül megrendezésre.

A kiállítás hatalmas lengyel piacot jelenít meg. Mint a lengyel kormány bejelentette, a 2024. költségvetési évben tovább emelik a védelmi költségvetést, és az el fogja érni a GDP 4%-át.

A lengyel védelmi költségvetés fentiek szerinti alakulásáról a tegnapi napon számoltunk be részletesen.

A kiváló lengyel – dél koreai védelmi együttműködésre tekintettel Dél-Korea Lead Nation (Vezető Nemzet) minőségében fogja bemutatni védelmi potenciálját a kiállításon.  A koreai gyártású berendezések kiállítási területe 1700 négyzetméteres területet fog elfoglalni. 

A kiállítók által lefoglalt kiállítási terület mintegy 34 000 négyzetméter. 36 ország több mint 700 vállalata vesz részt a kiállításon.

A kiállítás iránt fantasztikusan nagy a kiállítói érdeklődés. A rendezvény kiállítási csarnokai és a kongresszusi központ mintegy 7 terme nem tudott minden érdeklődőt befogadni. Mindezért a végéhez közeledik egy további, 2800 négyzetméteres kiállítási területű ideiglenes kiállítási csarnok építésének munkálatai. 

Augusztus 17-ig a Targi Kielce szervezői számára 27 külföldi nagykövet és 27 honvédelmi minisztériumi képviselői küldöttség erősítette meg részvételét. A világ minden tájáról érkező több mint 100 újságíró jelentette be részvételét az idei kiállításon.

A kiállításon résztvevők listáját áttanulmányozva sajnálattal állapítottuk meg, hogy azon mindössze egy magyar kiállító, a PRO PATRIA ELECTRONICS Kft. vesz részt. A fejlesztés alatt álló magyar védelmi ipar cégei számára feltétlenül hasznos marketing eszköz lehetne az ilyen jellegű kiállításokon való részvétel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük