A Mehler Protection (a Mehler Systems Group része), európai piacvezető, valamint a világ egyik legnagyobb páncélzati szállítója.

A cég sikeresen szállítja a 100 000 MOBAST (Modular Ballistic Protection and Carrying Equipment – Moduláris Ballisztikus Védő- és Hordozó Eszköz) rendszert a Német Fegyveres Erőknek (Bundeswehr) a szerződésben meghatározott időterv szerint.

2022. áprilisában a Szövetségi Védelmi Minisztérium (BMVg) összesen 305 000 védőmellény-rendszer szállítását rendelte meg. A szállítások 2022. decemberétől kezdődnek a Mehler Protection újonnan megnyílt fuldai létesítményéből, kifejezetten erre a programra. Az első hónapban a szállítás meghaladta a 4000 rendszert, a továbbiakban a szállítási ütem változatlan maradt.

A szállítások a tervek szerint 2024-ig folytatódnak.

„Legfőbb prioritásunk, hogy rendszereinket megbízhatóan, a fenyegetéseknek és küldetéseknek megfelelő módon szállítsuk, ügyfeleink teljes megelégedettségét biztosítva. A 100 000. védőmellény-rendszer átadása a Bw Bekleidungsmanagement GmbH számára döntő mérföldkő ebben a sikeres programban” – hangsúlyozta Thomas Homberg, a Mehler Systems Group vezérigazgatója.

A MOBAST program egy innovatív megoldást jelent, amely sokoldalú védőmellényrendszerből és adaptálható hordozófelszerelésből áll. A puha és kemény ballisztikai védelmet egyaránt magában foglalja, lefedve az olyan létfontosságú területeket, mint a váll, a nyak, a felkar, a has és a comb, valamint biztosítja a szúrás elleni védelmet.

Dr. Mario Amschlinger, a Mehler Systems pénzügyi vezérigazgatója hangsúlyozta a rendszer határozott előnyét, és kijelentette: „A Bundeswehr MOBAST programjához készült védőmellény-rendszerünk nagy modularitást és méretezhetőséget tesz lehetővé, biztosítva a gyors alkalmazkodást a különböző küldetési forgatókönyvekhez, ami jelentős előnyt jelent az eddigi termékekhez viszonyítva.”

Magas hozzáadott értéket és megbízhatóságot biztosít

Tekintettel a fejlődő globális biztonsági környezetre, a MOBAST személyi védőfelszerelések létfontosságú szerepet játszanak a német fegyveres erők átfogó felszerelésében, és fenyegetésnek megfelelő védelmet kínálnak minden jelenlegi és jövőbeli műveleti forgatókönyvben.

A Mehler Protection a fejlesztésen, gyártáson, tesztelési eljárásokon és minőségbiztosításon kívül a német és európai beszállítók és szolgáltatók széleskörű bevonásával történő nagy értékteremtést hangsúlyozza. Ez az ipari alapképességek megőrzése és fejlesztése érdekében történik Európában, különösen Németországban, hogy biztosítsák a német fegyveres erők szükséges ellátási biztonságát.

A COVID-19 világjárvány és az ukrajnai háború következményei miatt a nemzetközi ellátási láncokban bekövetkezett globális zavarok ellenére a cég megerősíti, hogy képes megbízhatóan betartani a Német Fegyveres Erők által előírt határidőket. A megrendelő és az ipar közötti szoros koordinációt a BAINBw-vel és a BwBM GmbH-val közös programmenedzsment biztosítja.

Mérföldkő: a 100 000. MOBAST védőmellény rendszer leszállítása

2024. február 5-én egy közös rendezvényen a Mehler Systems Group vezérigazgatója, Thomas Homberg úr és a pénzügyi vezérigazgató Dr. Mario Amschlinger jelképesen átadta a 100 000. MOBAST védőmellény rendszert Carsten Stawitzki admirálisnak, a szervezet vezetőjének, ahol jelen voltak még  a Szövetségi Védelmi Minisztérium Felszerelési Osztálya, valamint a Bundeswehr Bekleidungsmanagement GmbH (BwBM) ügyvezető igazgatói, Stephan Minz és Dr. Felix Wriggers.

Ez a jelentős átadás mérföldkövet jelent a sikeres MOBAST programban.

„A modern védőruházat kulcsfontosságú eleme katonáink felszerelésének. Ezért örülök, hogy a Mehler Protection gyártási tevékenysége gyors bővül, hogy a csapatok a lehető leghamarabb megkapják a szükséges fizikai védelmet” – hangsúlyozta Stawitzki.

Forrás:

https://defence-industry.eu/mehler-protection-delivers-100000th-ballistic-protection-vest-system-to-the-bundeswehr/

https://mehler-protection.com/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük