Címkép: a Rheinmetall által a satőközleményhez mellékelt fotó, amelyen a Hero 120 látható

A Rheinmetall a cég hivatalos honlapján július 20-án sajtóközleményben bejelentette, hogy Magyarország szerződést kötött a céggel a Hero sorozatú kamikaze drónok szállítására.

A Hero drón az izraeli UVision cég és a német Rheinmetall együttműködésében kifejlesztett repülőeszköz. Utóbbi gyártja ezeket a drónokat az európai vásárlóknak.

Sem a szállításra szerződött eszközök mennyisége, sem a szerződés pontos értéke nem ismert. A Rheinmetall képviselői szerint azonban több száz millió eurós üzletről van szó. A szállítások 2024-ben kezdődnek, és a tervek szerint 2025-ben fejeződnek be.

A drón konkrét modellje sem ismert. A gyártó által a sajtótájékoztatóhoz mellékelt fotón egy Hero-120-as verzió látható.

Ugyanakkor a Hero drónok egy családot képeznek.

A Hero dróncsalád tagjai elsősorban a méretekben különböznek egymástól, amelyek egyúttal a működési és repülési teljesítményüket is meghatározzák.

Minden Hero sorozatú drón nehéz harctéri körülmények között is működik, beleértve azt is, amikor az ellenség elektronikus hadviselési rendszereket használ a rádió- és műholdjelek zavarására.

A Hero-120-at klasszikus drónfeladatra tervezték, nevezetesen, hogy járőrözze a környéket, és megsemmisítse a potenciális ellenség páncélozott eszközeit.

A drónnak viszonylag nagy méretei vannak. Ennek az eszköznek a hossza 1,5 méter, a saját súlya pedig 12,5 kilogramm, amelyből 3,5 kilogramm a robbanótöltet. A robbanótöltet nagysága nagyobb, mint az átlagosnak tekinthető 2,5 kg töltet (pl. RPG-7)

A drón akár 40 kilométeres távolságban is képes célokat találni, és akár 60 percig is a levegőben maradhat. Az elektromos motornak köszönhetően repülés közben kevés zajt kelt, ami pozitívan befolyásolja az ellenség hátországába való behatolás képességét.

4 thoughts on “Magyarország Hero kamikaze drónokat vásárol”
 1. Később érdeklődve olvasnák az általunk vásárolt drón technikai paramétereiről és harcászati alkalmazási lehetőségeiről is.

  1. Kedves Bálint, köszönöm a visszajelzésed. Bízom benne, hogy mielőbb hozzájutok az általunk vásárolt drón technikai paramétereihez. Üdvözlettel: Géza.

 2. Az érzékelők és radar technológiák legújjabb eredményei és ezek magyar honvédségben történő alkalmazásai érdekelnének.

  1. Tisztelt Balajtai Úr!

   Köszönettel vettem az érzékelőkkel és radar technológiákkal, illetve azok alkalmazásával kapcsolatos visszajelzését.
   Törekszem figyelembe venni ezt az elvárást.

   Tisztelettel:

   Dr. KOVÁCS Géza Péter

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük