A Pro Patria Electronics Mérnöki Fejlesztő és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság nyerte a magyar „Pilótanélküli felderítő repülőgép rendszerek, eszközök fenntartása (2022-2023)” című pályázati kiírást.

A fenti információ az uniós közbeszerzési közlönyben, a  TED-tenders electronic daily-ben jelent meg július 18.-án (https://ted.europa.eu/udl?uri=TED:NOTICE:390690-2022:TEXT:HU:HTML&src=0).

Mint a közleményből látható, az eljárás fajtája hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás volt. Az ajánlatkérést a Magyar Honvédség Parancsnoksága megbízásából a Védelmi Beszerzési Ügynökség Zártkörűen Működő Részvénytársaság írta ki. A kiírásra egyetlenként a Pro Patria Electronics céget szólították meg. A kétéves projekt nettó ára 295 275 591 HUF. A tárgybani pilóta nélküli felderítő repülőgépek ipari fenntartásának egyéb feltételeit nem részletezi a közlemény, így sem azok típusa, sem mennyisége nem ismert.

Megjegyzés: a Magyar Honvédség által használt drónokkal kapcsolatban a PILÓTANÉLKÜLI FELDERÍTŐ REPÜLŐK A MAGYAR HONVÉDSÉGBEN című cikk bővebb információkat tartalmaz (http://www.repulestudomany.hu/kulonszamok/2013_cikkek/2013-2-51-Ratonyi_Krisztian_Ferenc.pdf)

A Pro Patria Electronics egyike volt annak a négy magyar cégnek, akik részt vettek ebben az évben június 13. és 17. között az Eurosatory nevű védelmiipari kiállításon Párizsban. A kiállítási ismertetőjük szerint a Pro Patria Electronics a világ egyik vezető középkategóriás földi felügyeleti radarok és határőrizeti megoldások fejlesztője és gyártója.

A Társaság termékpalettája világszerte több ország közbiztonságát támogatja és erősíti a határbiztonságot. A Pro Patria Electronics által kifejlesztett Adaptive Multi-Sensor System (ADAMS) minden követelménynek eleget tesz, továbbfejlesztett integrációs és osztályozási módszereket biztosítva minden parancsszinten – az önálló alkalmazásoktól a belbiztonsági rendszerekig.

A Pro Patria Electronics Mérnöki Fejlesztő és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság tradicionális szereplője a magyar védelmi iparnak, tagja a Magyar Védelmiipari Szövetségnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük