2024. április 5.-én a hazai repülőgépipar szempontjából fontos eseményre került sor a pécs-pogányi repülőtéren. A MAGNUS AIRCRAFT Zrt. egy új négyüléses repülőgép fejlesztése és gyártása érdekében egy 1500 m2-es gyártócsarnok alapkövét tette le. A csarnok egy nagyobb projekt megvalósításának a része, a teljes projektről, annak tartalmáról később részletesen információkat adunk.

Az ünnepélyen jelen volt Varga Mihály pénzügyminiszter, aki az esemény fő védnöke volt, és aki a beszédét követően az üzem vezetésével együtt elhelyezte a megépítésre kerülő új csarnok alapkövét. A miniszter elmondta, hogy a projekt létrehozása állami támogatással történik.

Az új csarnokban majd gyártásra kerülő repülőgép védelmi célokat is szolgál, mivel az felhasználható katonai pilóták képzésére.

A céglátogatás során elmondták, hogy korábban gyártott egyes repülőgépeket elláttak a repülőgép aljára szerelt stabilizált kamerákkal, ezáltal a repülőgépek alkalmassá váltak felderítő feladat végrehajtására. Az a körülmény, hogy egy repülőgép sárkány szerkezete kompozitból (műanyagból) készül, megnehezíti annak radar felderítését.

A jelenleg tervezett projekt az alábbi rész összetevőkből áll:

Vagyoni értékű jogok (repülőgép módosítások tervezése, gyártási jog és know-how, típusengedély, termelőszervezeti engedélyek és az ezekhez szükséges prototípusok és szervezeti egységek)
Épület (termelő és végszerelő csarnok, hangár)
Termelő gépek, berendezések, szerszámok, gyártóeszközök (javító-karbantartó munkaállomás, szegecselő robot, titán hegesztő munkaállomás, egyedi gyártóeszközök és gyártósablonok)
Üzemi (üzleti) gépek, berendezések, felszerelések (napelempark, gyártóhelyi stúdió kialakítása, gyártást támogató komplex VR és AR rendszer
Egyéb építmények (E-repülő töltőpark és kiszolgáló infrastruktúra)

A projekt teljes költsége mintegy 6 milliárd HUF.

A megvalósítás az alábbiak szerint történik:

Egy világszerte jól ismert fém konstrukciót választottak ki, amely aerodinamikai teljesítménye és robosztus konstrukciója alapján már bizonyította alkalmasságát a repülésben.. Ez a szovjet gyártású Il-103 repülőgép, amelynek a gyártási licenszét a MAGNUS AIRCRAFT Zrt. megvásárolta. A fejlesztéshez szükséges licensz vásárlás még akkor történt, amikor még nem volt embargó az orosz importra.

A vásárlás lépesei úgy álltak össze, hogy 2019. augusztusában az Orosz Egyesített Repülőgépipari Konzorcium (UAC) és a Magnus Aircraft Zrt. leányvállalata, az Aviation Engineering Zrt. együttműködési megállapodást kötöttek, melynek értelmében az UAC átruházta az Il-103 típusú repülőgép kizárólagos gyártási és értékesítési jogát az Aviation Engineering Zrt.-re.

A közben bekövetkezett pandémia ellenére 2021. március 17-én egy újabb lépés tettek, nevezetesen megtörtént az Il-103 repülőgépre vonatkozó licensz szerződés megkötése.

A cég jelenlegi fejlesztési célja, hogy a fém sárkány szerkezetet kompozit szerkezetűvé tervezzék át. Ez jelentős mérnöki fejlesztő munkát igényel.

Egy későbbi fejlesztési fázisban a repülőgépet hibrid meghajtásúvá kívánják átalakítani.

A fenti fejlesztési elképzelések megvalósítása érdekében új csarnokot építenek, gépeket, berendezéseket, szerszámokat, gyártóeszközöket vásárolnak, illetve állítanak elő.

A területen 500 kilowattos napelem parkot is telepítenek, egyrészt saját ipari célra, másrészt az elektromos meghajtású repülőgépek akkumulátorának töltésére.

A 2014-ben alapított MAGNUS AIRCRAFT Zrt. 2023-ban nyolcvan dolgozót foglalkoztatott, 2022-ben 538 millió forintos nettó árbevételt ért el. A társaság tavaly félévi közlése szerint 2023-ra pozitív nulla eredményt, míg az idén pozitív eredményt vár.

Címkép: illusztráció – négyszemélyes Il-103 repülőgép – még fém szerkezetű sárkánnyal

Forrás: https://www.magnusaircraft.com

·

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük