https://defence-blog.com/topics/poland/ 2022. szeptember 5 Írta: Dylan Malyasov

A Huta Stalowa Wola S.A. hozzávetőleg 3,81 milliárd zloty (798 millió dollár) értékű szerződést nyert el 48 Krab önjáró tarack beszerzésére a lengyel hadsereg számára – jelentette be a lengyel Nemzetvédelmi Minisztérium Fegyverzeti Ügynökségének szóvivője.

A 22 parancsnoki járműből és 12 lőszertámogató járműből álló önjáró tarackok a Huta Stalowa Wola S.A. (HSW) helyi gyártó által vezetett konzorciumtól származnak az ország fegyveres erői számára.

Az önjáró tarackokat 2025-2027-ben szállítják a lengyel hadsereghez.

A Krab egy önjáró lánctalpas tarack 155 mm-es ágyúval. Egyesíti a dél-koreai K9 Thunder alvázat egy brit AS-90M Braveheart toronnyal, 52-es kaliberű fegyverrel és a WB Electronics „Topaz” tüzérségi tűzvezérlő rendszerével.

A Krab kialakítása alapfelszereltség a modern önjáró tarackoknál, ahol a vezető pozíció a bal oldalon, az erőforrás csomag (hajtúmű rendsze) a jobb oldalon, a torony pedig a test hátulján található. A Krab tarack legénysége öt fős. A torony és a test védelmet nyújt kézifegyverek és tüzérségi lövedékszilánkok ellen. Az eszköz harci súlya körülbelül 52 tonna.

A Krab tüzérségi rendszer üteg 6 db Krab önjáró tarackból, 2 db teherautó alvázra épített lőszer utánpótlás járműből, Waran karbantartó járműből és Azalia tüzérségi C3I járműből áll.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük