Hatalmas robbanás történt a lengyel Mesko üzemben, amely védelmiipari termékeket szállít Ukrajnának.

A cég tájékoztatása szerint egy alkalmazott meghalt, egy másikat pedig kórházba szállítottak. A legfrissebb jelentések szerint a robbanás egy rakétákhoz szükséges üzemanyagot tartalmazó műhely területén történt.

„11 óra körül kaptuk a bejelentést az esetről. A tüzet már eloltották. A kár felmérése folyamatban van. A helyszínen egy nyomozócsoport dolgozik a tűz okának megállapításán” – mondta a kerületi rendőrkapitányság szóvivője.

A robbanás előtt hárman tartózkodtak a műhelyben. Egy ember saját erejéből kijutott az épületből, a másik kettőnek pedig segítséget kellett nyújtani.

A cég közölte, hogy az eset körülményeinek kivizsgálására külön bizottság kezdte meg munkáját.,

A cég az esettel kapcsolatban az alábbi sajtóközleményt adta ki:

Sajnálattal értesítjük, hogy június 10-én kb. 10 órakor baleset történt a Skarżysko-Kamienna-i Mesko üzemben, melynek következtében egy ember meghalt, egy pedig kórházban volt orvosi felügyelet mellett. Jelenleg a tűzoltás és a helyszínelés folynak.

A Polska Grupa Zbrojeniowa SA igazgatótanácsa és a Mesko SA igazgatótanácsa mély együttérzését fejezi ki az áldozat családja felé, valamint támogatja a sérült alkalmazott családját.

A társaságok pszichológiai segítséget nyújtottak az elhunyt alkalmazott és a károsult családjának. Ebben a tekintetben a Társaság többi dolgozója is számíthat segítségre.

Ez óriási tragédia az egész lengyel fegyverkezési csoport számára.

Az incidens körülményeinek kivizsgálására külön bizottság kezdett munkát a MESKO SA-nál. A lengyel fegyverkezési csoport bizottságot hozott létre az incidens körülményeinek kivizsgálására, ideértve az incidenshez vezető körülmények elemzését, valamint a jelenleg érvényben lévő eljárások
és azok megváltoztatására vonatkozó esetleges ajánlások ellenőrzését. a maximális munkabiztonság érdekében. 

Mind a MESKO SA, mind a Polska Grupa Zbrojeniowa hatóságai kijelentik, hogy teljes mértékben készek támogatást és segítséget nyújtani a sérültek családjainak és a MESKO alkalmazottainak.

Az üzem fő szakterülete a különféle lőszerek, köztük a többszörös kilövő rakétarendszerekhez való lőszerek gyártása volt.

A meskói üzemben Piorun ember által hordozható légvédelmi rendszereket és 122 mm-es lövedékeket is gyártottak, amelyeket Ukrajnának szállítanak.

A cég sok éves tapasztalattal rendelkezik a nagy kaliberű lőszerek gyártásában, modern technológiákkal és profi személyzettel.

2022-ben Ukrajna szerződést írt alá a Meskóval a különféle kaliberű lőszerek széles választékának szállítására.

Az előző évben a 125 mm-es harckocsi töltények gyártására szolgáló lengyel technológiát mutatták be az ukrán mérnököknek.

A Mesko technológiai, kritikus komponensként továbbá műszaki támogatási szolgáltatóként szolgál.

A közelmúltban a cég hadiipari sikereiről a https://vedelmiiparblog.hu/blog/moldova-erdekelt-a-lengyel-vedelmi-iparral-valo-egyuttmukodesben/ címen posztoltunk.

Forrás:

https://www.mesko.com.pl/aktualnosci/komunikat-prasowy-w-zwiazku-z-wypadkiem-w-mesko-sa

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük