December 21-én a lengyel Polska Grupa Zbrojeniowa (PGZ) SA bejelentette, hogy megállapodást írt alá egy fel nem tárt közép- illetve kelet-afrikai országgal Mi-17 többcélú szállítóhelikopterek MRO (Maintenance, Repair, Overhaul – karbantartás, javítás, nagyjavítás) szolgáltatására vonatkozóan.

A szerződés részleteit nem hozták nyilvánosságra. A munkákat valószínűleg a Łódź-i Wojskowe Zakłady Lotnicze No. 1 S.A. (sárkány) és a bydgoszczi Wojskowe Zakłady Lotnicze No. 2 S.A. (hajtómű) üzemekben fogják elvégezni.

Ez a PGZ SA cégeinek újabb sikere a keleti gyártású helikopterek felhasználóinak nyújtott MRO-szolgáltatások terén. Néhány évvel korábban a WZL No. 1 SA három Mi-24-es harci helikopter nagyjavítását hajtotta végre Szenegálban. 

Az új piac megszerzésének a lehetősége vélhetően összefügg az Oroszországgal szembeni szankcióival.

A Mi-17 család helikopterei az egyik legnépszerűbb többcélú, közepes kategóriájú szállító forgószárnyas típusok a világon. A közép- és kelet-afrikai lehetséges ügyfelek esetében megemlíthetjük többek között az alábbi üzemeltetőket: Dzsibuti, Eritrea, Etiópia, Kenya, Ruanda és Uganda.

Címkép: Mi-17 helikopter a WZL No.1. SA-nál Fotó: a cég weboldaláról

Forrás:

https://zbiam.pl/pgz-z-umowa-na-realizacje-uslugi-mro-smiglowcow-mi-17-dla-klienta-z-afryki/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük