A KAI (Korea Aircraft Industries Ltd.) az FA-50 Fighting Eagle továbbfejlesztésére összpontosít

Március 10-én a koreai média arról számolt be, hogy a Korea Aerospace Industries Ltd. igazgatótanácsa bejelentette az FA-50 Fighting Eagle sugárhajtású harci repülőgép továbbfejlesztésének tervét.

A folyamat részeként pénzügyi forrásokat (27 millió USD) különítettek el az FA-50 repülőgép együléses változat tervezési munkálatainak megkezdésére.

A munka beindítása azoknak a marketingelemzéseknek az eredménye, amelyek globális keresletet jeleznek az ilyen típusú repülőgépekre. Mindez a Block 20-as szabvány folytatását jelenti. Az elemzések szerint az elkövetkező években a piac mintegy 450 egyszemélyes igényt jelenthet be az ebbe az osztályba tartozó harci repülőgépekre. A KAI konszern célja ezen piac több mint 50%-ának megszerzése.

A KAI jelenleg az FA-50 Fighting Eagle repülőgép fejlesztési programját valósítja meg. Ennek célja a (Malajzia és Lengyelország által megrendelt) Block 20 modell bevezetése a gyártásba. Jellemző tulajdonsága többek között az RTX PhantomStrike radarállomás alkalmazása, új precíziós fegyverek integrálása, a légi utántöltést lehetővé tevő üzemanyagtöltőrendszer kiépítése, a Link 16 szabványban működő információcsere-rendszer telepítése.

Az alábbiakban megtekinthetünk egy rövid (2’27”) YouTube videót az FA-50 Fighting Eagle Light Combat Aircraft (könnyű harci repülőgép) gyártásáról, repüléséről.

A KAI jelentős marketing sikereket ért el az elmúlt években. A T-50 Golden Eagle család repülőgépeit Indonéziába, Irakba, Thaiföldre, a Fülöp-szigetekre és Lengyelországba szállították. Ezenkívül szerződést írtak alá tizennyolc FA-50 Fighting Eagle Block 20 egységre, amelyeket Malajziába szállítanak majd. A Block 20-as változatottal Lengyelországot is megcélozták, mely szerint a jelenleg használt 12 FA-50GF-et, valamint 36 leszerződött repülőgépet  kell ehhez a szabványhoz modernizálni.

Címkép: A koreai légierő FA-50 repülőgépei

Forrás: https://www.koreaaero.com/EN/Business/FA50.aspx

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük