A két műhold megerősíti a lengyel hadsereg felderítő képességeit a potenciális veszélyek észlelésére

Forrás: https://www.gov.pl/web/obrona-narodowa/satelity-obserwacyjne-wzmocnia-zdolnosci-rozpoznawcze-wojska-polskiego

A lengyel Nemzetvédelmi Minisztérium (NM) bejelentette, hogy szerződést ír alá Franciaországgal a fegyveres erői számára két katonai megfigyelő műhold szállításáról.

A megállapodást Sebastien Lecornu francia védelmi miniszter december 27-i varsói látogatásán zárták le, ahol találkozott Mariusz Błaszczak lengyel miniszterelnök-helyettessel.

A két tisztviselő közösen jóváhagyta a szerződés aláírását a Lengyel Fegyverkezési Ügynökség és az Airbus európai védelmi vállalat és annak francia részlege között.

A szerződés részeként az Airbus két felderítő műholdat biztosít a lengyel hadsereg számára, valamint egy lengyelországi vevőállomást.

Lecornu elmondta: „E megállapodás aláírása jelentősen hozzájárul a lengyel hadsereg képességeinek növeléséhez a csatatéren kialakult helyzet felismerésében.”

A lengyel NM megjegyezte, hogy a szerződés lehetővé teszi a lengyel erők számára, hogy hozzáférjenek a műholdfelvételekhez, hogy erősítsék felderítő képességeiket.

A megállapodás tovább erősíti a Lengyel Fegyveres Erők azon képességét, hogy a francia-lengyel együttműködés részeként a megfigyelő műholdak felhasználásával közel 30 cm-es pontossággal gyűjtsön felderítő adatokat.

A megállapodás szerint a két műhold 2027-ig fog lengyel hadsereg rendelkezésére állni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük