2023. november 9-én „Ki fogja javítani a magyar Mi-17 és Mi-24 helikoptereket?” címmel (https://vedelmiiparblog.hu/blog/ki-fogja-javitani-a-magyar-mi-17-es-mi-24-helikoptereket/) blog cikket jelenttettünk meg arról, hogy vajon ki, milyen vállalkozó cég fogja javítani a Magyar Honvédség üzemeltetésében levő Mi-17 és Mi-24 helikoptereket? Erre a közelmúltban közbeszerzési eljárást hirdettek meg.

Az azóta eltelt idő óta új információk futottak be a témával kapcsolatban, amelyeket az alábbiak szerint ismertetünk.

Grúz repülőgépipari cégek szereztek meg a megrendeléseket a szovjet korszakból származó helikopterek szervizelésére az orosz-ukrán háború közepette.

A Militarnyi számolt be erről (lásd a lenti forrást).

Mivel Ukrajna és Oroszország katonai-ipari komplexumai teljesen el vannak foglalva a kormányzati megrendelésekkel, Grúzia a szovjetkori repülőgépek Ázsiában és Afrikában történő kiszolgálásával tölti be az űrt.

Egy grúz tévécsatorna riportot sugárzott a grúz vállalat, a Tbilisi Aircraft Manufacturing (korábban 31. Repülőipari Vállalat) létesítményeiről, amelyben öt különböző ország helikoptereit és repülőgépeit mutatták be.

Különböző országokból származó több típusú repülőgép és helikopter nagyjavításon és korszerűsítésen esik át a tbiliszi létesítményben:

  • Magyarország 5-6 Mi-24-es;
  • A dél-szudáni légierő 5 darab Mi-17-ese;
  • Mi-35 és Mi-8T Dzsibutiból;
  • 3 Ka-27 Azerbajdzsánból;
  • Szu-25 a Kongói Demokratikus Köztársaságból;
  • A Grúz Légierő L-39-es.

Megjegyzés: a fenti magyar 5-6 db. Mi-24 helikopter javítását megerősíteni nem tudjuk, de a lent hivatkozott forrás szerepelteti ezeket a tételeket.

A grúz cég, a Tbilisi Aircraft Manufacturing régóta nyújt támogatási és modernizációs szolgáltatásokat a szovjet korszakból származó repülőgépekhez Kongó, Csád és Azerbajdzsán számára.

Magyarország, Szudán és Dzsibuti hagyományos kivitelezői azonban főképpen orosz repülőgépjavító cégek voltak.

Érdemes megjegyezni, hogy Grúziában nincs olyan cég, amely a fent említett berendezések javításához szükséges alkatrészeket gyártaná. Mint korábban írtuk, véleményünk szerint ez alapkövetelmény a javítás megbízható végrehajtásához.

Ennek megfelelően nem zárható ki az orosz és ukrán exportőrök, gyártók közvetett részvétele a megrendelések teljesítésében.

Ukrán vállalatok részben továbbra is támogatják a külföldi ügyfeleket. Így a The Economic Times forrásai szerint Ukrajna Mi-17-es helikopterekhez hajtóműveket és alkatrészeket küld majd Pakisztánnak.

A Tbilisi Aerospace Manufacturing Company (TAM)

Grúzia vezető exportőre, a Tbilisi Aerospace Manufacturing Company (TAM), amely a 20. századi szovjet történelem alkotása, az elmúlt négy évben a 21. századi posztkommunista kereskedelem modelljeként született újjá. A sugárhajtású repülőgép-tervező, gyártó és összeszerelő üzem Tbiliszi külvárosában nagyrészt egy ember, Dr. Pantiko Tordio vezérigazgató és igazgatótanácsi elnök ötlete. A TAM üzleti terve diverzifikációt, privatizációt és gyors növekedést kíván meg a következő néhány évben.

A cég részvényeinek 100 százalékát a grúz kormány birtokolta, de 2002-ben folyamatban volt a privatizációs folyamat. 2002-ben a tbiliszi repülőgépgyár a Tbilaviamsheni részvénytársasággá alakult. Ma a JSC Tbilaviamsheni körülbelül 2000 embert foglalkoztat. A JSC Tbilaviamsheni minőségbiztosítási rendszere ISO 9001 tanúsítvánnyal rendelkezik.

Az izraeli ELBIT és ELGAD cégekkel projektek folynak a fejlett navigációs és fegyverrendszerek fejlesztésére. A kanadai Kelowna Flightcraft partner a Convair 5800 repülőgép modernizálására és felújítására, modulok hozzáadásával és új hajtómű felszerelésével.

Egy másik fejlesztés alatt álló TAM-üzlet a pilóta nélküli, többfunkciós légijárművek, valamint az irányító, navigációs és vezérlőrendszerek. Ezeket a gépeket a határok, a természeti erőforrások, a vízi utak és a vasutak ellenőrzésére, valamint a csővezetékek és villamosenergia-átviteli vezetékek felügyeletére használnák.

Szintén fejlesztés alatt áll egy projekt az ASCEND AIR amerikai céggel két- és hatüléses repülőgépek gyártására, amelyeknek nagy piaca van a kaukázusi régióban. Az Ascendair International egy teljes körű szolgáltatást nyújtó, világszerte működő repülőgép-társaság. Szakterülete a különféle repülőgépek összeszerelése, adaptálása és forgalmazása világszerte működő értékesítési képviselői hálózatán keresztül. Az Ascendair termékei közé tartozik a Viperjet és a CV5800, amelyeket Tbilisziben, Grúziában (FÁK) szerel össze a Tbilisi Aerospace Manufacturing. 

Címkép: javítás alatt levő repülőeszközök a Tbilisi Repülőgépjavító Gyárban

Forrás:

https://mil.in.ua/en/news/georgia-pushes-ukraine-and-russia-out-of-the-aviation-market/

https://www.globalsecurity.org/military/world/russia/tam.htm

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük