Franciaország új üzem megnyitását tervezi 155 mm-es tüzérségi lövedék héjak gyártására Belgiumban.

Az Ouest-France jelentése szerint a jövő héten a KNDS belgiumi Mecar leányvállalata felavatja 155 mm-es héjszerkezet gyártósorát Petit-Roeulx-les-Nivelles-i üzemében.

Minderről a The Insider katonai megfigyelője számolt be (lásd a lenti forrást).

Ez hosszú távon jelentősen növeli a tüzérségi lövedékek gyártását, amelyekre Ukrajnának és az európai hadseregnek is nagy szüksége van.

Meg kell jegyezni, hogy a Petit-Roeulx-les-Nivelles-i üzeme kimondottan a tüzérségi lövedékek gyártására fog szakosodni.

A lövedékek héját robbanóanyagokkal más belgiumi és franciaországi vállalatoknál töltik meg.

A mostani nyitás ellenére az üzem teljes körű működése legkorábban 2025-ben kezdődik meg, majd a termelési ütemét fokozatosan növelik.

Franciaország a 155 mm-es lövedékhüvelyek gyártásának bővítése mellett a tüzérségi lövedékek tüzelésére (kilövésére) használt speciális moduláris tüzérségi töltetek gyártását is bővíti.

A moduláris hajtóanyagtölteteket gyártó Eurenco azt tervezi, hogy évi 500 000 egységre növeli a tüzérségi hajtóanyag töltetek gyártását.

A megrendelés értelmében a francia cég beindítja a termelést, és évente akár 1200 tonna tüzérségi lőport gyárt a bergeraci létesítményeiben, amelyre több mint 500 millió eurót fektettek be .

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a franciaországi Bergerac városában új, az EU és Ukrajna igényeit kielégítő lőporgyártó sor épül. Az üzem új gyártósorának 2025 elején kellene megkezdeni a működését, és az ukrán hadseregnek szinte azonnal meg kell kapnia a termelés első darabjait.

Címkép: illusztráció – tüzérségi lőszerek gyártása

Forrás: https://t.co/alMs5HsOTs” / X

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük