Míg Európa keleti felén az orosz és ukrán harckocsik csapnak össze, addig Európa nyugati felén Párizsban az Eurosatory 2024 kiállításon a nyugati országok négy új harckocsi prototípust is bemutattak, meghatározva ezáltal a következő generációs harckocsik fejlesztési irányát.

Bár blogunkban korábban már foglalkoztunk ezekkel a harckocsikkal, mégis azt gondoljuk, hogy érdemes ezekre visszatérni, és egy átfogó, közös képben ábrázolni a harckocsik fejlesztésével kapcsolatos helyzetet.

Az Eurosatory 2024-en bemutatott új harckocsik prototípusok az alábbiak voltak:

  • Leopard 2A-RC 3.0
  • KF51-U
  • EMBT-ADT 140
  • Leclerc Evolution.

Ezeket a harckocsikat fogjuk bemutatni a jelenlegi és elkövetkező posztokban.

Ezek a harckocsik számos innovatív megoldást hordoznak. De ténykérdés, hogy ezek „csak köztes” járművek, amelyek fejlesztési alapját már meglévő harckocsik képezték. Ennek alapján ezek az „új” harckocsik hidakat képeznek a „régi” technológiáktól és megoldásoktól az „újak” felé. Gyakorlatilag tehát a fejlesztés érdekében kísérleti laboratóriumként működnek.

Tekintsük meg, hogy milyen megoldásokat építettek bele ezekbe a „köztes” harckocsikba, és hogy mit tudnak azok nyújtani a hadszítéren?

Leopard 2A-RC 3.0

A Leopard 2 platformja lett a Krauss Maffei Wegmann fejlesztésének, a Leopard 2A-RC 3.0-nak.

Egyes szakértők szerint a Leopard 2 A-RC 3.0-nak köztes géppé kell válnia, és „hídnak” kell lennie a Leopard 2 és a következő generációs harckocsik között, ami lehet a Leopard 3 vagy más pl. a közös európai MGCS projekt eredményeként megjelenő harckocsi.

Az új gépek gyártását és a már meglévő Leopard 2 mélyreható modernizálását egyaránt magában foglaló projekt eredménye a jellemzők komoly növekedését három fő területen lehet tapasztalni:

  • a mobilitás
  • a biztonság
  • tűzerő.

A modernizáció során a gép megközelítőleg 10 tonnát veszít a tömegéből a személyzet nélküli torony átrendezése és felszerelése miatt. Az 50-55 tonnára könnyített gép motorteljesítmény – súly aránya hatékonyabbá válik, ennek köszönhetően javul a mobilitása.

A súlycsökkenés ellenére a tervezők növelték a védelmi szintet azzal, hogy dinamikus védelmet szereltek fel a felső elülső részre és a harckocsitest oldalaira. Ezenkívül a járműnek aktív védelmi rendszert kell kapnia.

A három főre redukált harckocsi-legénység egyetlen elszigetelt rekeszbe került a torony alatt. A fejlesztők szerint az integrált mesterséges intelligenciával rendelkező érzékelők és segédeszközök széles választéka kivételes kilátást biztosít a harckocsi személyzetének a harcjármű körül. A személyzeti fülkében sokkal több hely és nagyobb kényelem van, mint korábban, annak ellenére, hogy csökkent a tartalék hely.

A torony lett az újítás helyszíne. A távirányítású rendszer több kaliberű automata töltőgépet kapott. A felszerelhető fegyverek 120 / 130 / 140 mm-es méretűek. A kiállított harckocsi 120 mm-es, RH120L/55 fegyverrel volt ellátva. Eredetileg ez a fegyver a Leopard 2A6 harckocsira van felszerelve.

Az új moduláris fegyvertelepítés ötletének fő eleme egy kétcsapos rögzítési rendszer, két rögzítési ponttal. Lehetővé teszi a cső akár 60 fokos szögben történő felemelését. Egy ilyen tervezési megoldást a KMW szabadalmaztatott még 2018-ban, de fémben csak most jelenik meg először. A cső megemelt „légielhárító” pozícióba állítása szükséges lehet városi vagy hegyvidéki terepen folytatott csatákban.

A Leopard 2A-RC 3.0 automata lőszeradagoló technológiát is kapott a pilóta nélküli toronyhoz igazítva, három lövedékes, betöltésre alkalmas kész konténerekkel (tárakkal). Az új toronyhoz való adaptálásának részletei nem ismertek, de az eredeti szabadalomban ez a technológia a csőre merőlegesen elfordított „tárak” adagolását biztosította, 90 fokkal a zárócsavar elé. Ez lehetővé teszi az aknák számának növelését korlátozott helyen.

Ezen túlmenően, amint már fentebb említettük, a lőszer tárazása lehetővé teszi, hogy 10 másodpercen belül megvalósítsa 3 gránát egymást követő kilövését. Az új tár beszállításához szükséges idő, valamint a „páncéltörő” gránát újratöltésének folyamata egyelőre tisztázatlan.

A harckocsi már megszokott kiegészítésként kapott egy indítót két nagy hatótávolságú Spike NLOS rakétához, melyek kilövési hatótávolsága eléri a 25 kilométert, valamint egy távirányítós harci modult egy 30 mm-es automata ágyúval, légrobbanó lőszerrel a drónok elfogására.

A harcjármű jelenlegi konfigurációja szerint megtekintehető az alábbi rövid (…..) YouTube videón:

A harcjármű jelenleg fejlesztés alatt áll. A KNDS azt tervezi, hogy 2026-ban egy teljesen működőképes prototípust mutat be az Eurosatoryban.

Axel Scheibel projektmenedzser szerint a cég már bemutatta a harckocsit a kiállításon látható konfigurációban a német fegyveres erőknek.

Címkép: az Eurosatory 2024-en kiállított új európai harckocsik egy része

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük