A GDELS az Eurosatory 2024-re Párizsba hozta legújabb generációs Eagle 6×6 felderítő járművét, amit jelenleg a svájci hadsereg számára gyártanak

A General Dynamics European Land Systems (GDELS) bemutatta legújabb Eagle 6×6 felderítő járművét, amelyet a svájci hadsereg számára gyártanak. A járművet a publikumnak először az Eurosatory 2024 kiállításon mutatják be. A jármű megnövelt teherbírással, fejlett érzékelő- és vezérlőrendszerekkel, valamint kiváló minden időjárás közötti célpont bevonási képességgel rendelkezik.

A korábbi Eagle-t 4×4 számos országban eladták, de az Eagle 6×6 nagyobb teherbírással rendelkezik, és ezért a harctéri küldetések szélesebb körét képes végrehajtani.

A svájci hadsereg 100 Eagle-t 6×6 vesz át, amelyeket a jármű hátsó részére szerelt, visszahúzható árbocra szerelt L3 Harris érzékelőcsomaggal és az Elbit által biztosított TASYS érzékelő- és vezérlőrendszerrel van felszerelve, 2025-től kezdve, a végső szállítások során némi változtatást hajtanak végre a célpont befogási képességében, ami a meglévő rendszerekhez képest megnövelt területet biztosít a felderítéshez és a célbefogáshoz, szinte minden időjárási körülmények között.

Az Eagle 6×6 négyajtós védett személyzeti kabinnal rendelkezik. A tető elülső részére van felszerelve egy Kongsberg 12,7 mm-es távirányítható fegyverállomás (RWS), amely már sok más svájci járművön alapfelszereltség. A fegyver mindkét oldalán 76 mm-es elektromosan működtetett gránátvető áll rendelkezésre.

A jármű erőforrása egy 285 lóerős Cummins hathengeres dízelmotor, ötfokozatú Allison sebességváltóval és kétsebességes váltódobozzal. A maximális sebesség 110 km/h, hatótávolsága pedig akár 700 km is lehet.

Az Eagle 6×6 teherbírása akár 6000 kg, védett belső térfogata pedig akár 14,5 köbméter.

Az Eagle (6×6) alapfelszereltsége egy központi gumiabroncs-felfújó rendszer, amely lehetővé teszi a vezető számára, hogy az áthaladó talajhoz igazítsa a gumiabroncsok nyomását, míg az első és a hátsó tengelyen a motoros kormányzás engedélyezett.

Az Eagle 6×6 speciálisabb változatait fejlesztették ki, beleértve a mentőautót, a csapatszállítót és a könnyű mentőjárművet, amelyek mindegyike esélyes volt a most törölt brit közepes védettségű egészségügyi evakuáció tenderre.

A német hadsereg 80 mentőautóval rendelkezik, míg Luxemburg mindössze négyet birtokol.

A GDELS – MOWAG gyártja a Piranha 3+ 8×8 gépet is a svájci hadsereg számára, amely RUAG 120 mm-es csőtorkolat-töltésű aknavetőrendszerrel van felszerelve, amelyhez a GDELS a főszerződéses és rendszerintegrátor.

A GDELS nemrégiben felfedte, hogy kifejlesztette a Heavy Mission Carrier-t (HMC) (10×10) járművet, de ez nem szerepel a kiállításon, és modell formájában mutatják be, mivel jelenleg a KNDS-Germany 155mm/52 cal tüzérségi fegyvermodullal szerelve tesztelik.

Ennél az alkalmazásnál Advanced Artillery Carrier (AAC) néven emlegetik, és a svájci hadsereg szerződéséért versenyez a jelenleg telepített M109 155mm/47 cal önjáró tüzérségi rendszerének a másik versenytársával, a svéd BAE Systems Bofors Archer 155mm-rel. /52 cal Rheinmetall MAN Military Vehicles HX sorozatú (8×8) platformon.

Forrás:

https://www.shephardmedia.com/news/landwarfareintl/gdelss-eagle-6×6-enters-production-for-swiss-army

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük