A párizsi Eurosatory 2024 kiállításon a KNDS Deutschland bemutatja legújabb haditechnikai innovációját: a Leopard 2 A-RC 3.0 fő harckocsit

A moduláris, automatikus lineáris rakodóval felszerelt Leopard 2 A-RC 3.0 120 és 140 mm közötti kalibereket képes kezelni. Ez a rugalmasság kiváló tűzerőt és alkalmazkodóképességet biztosít különféle harci forgatókönyvekben és környezetben. Az innovatív fegyvertartó kialakítás megakadályozza, hogy a fő fegyver benyomuljon a harckocsitestbe, így optimális helykihasználást tesz lehetővé.

A harckocsi tűzerejét tovább erősíti egy irányított rakétarendszer, amely képes a látótávolságon kívüli célpontok befogására még menetben is. A távirányított 30 mm-es fegyverrendszer hatékony védelmet nyújt a közeli légi fenyegetések ellen. Fentiek alapján a Leopard 2 A-RC 3.0 félelmetes a harctéren.

A passzív páncélzaton kívül a Leopard 2 A-RC 3.0 egy jól bevált aktív védelmi rendszert és egy távirányítós fegyverállomást is tartalmaz, amelyet a drónfenyegetések leküzdésére terveztek. Ezek a tulajdonságok együttesen robusztus védelmet kínálnak a modern hadviselés kihívásaival szemben, javítva a harckocsi túlélőképességét és harci hatékonyságát.

A Leopard 2 A-RC 3.0 a mozgékonyság és a túlélőképesség szem előtt tartásával készült. Fejlett védelmi technológiái nemcsak a személyzet biztonságát garantálják, hanem hozzájárulnak a harckocsi általános túlélőképességéhez a hosszantartó harcműveletek során. A KNDS innovatív megközelítése jelentősen növeli a Leopard 2 A-RC 3.0 mobilitását és magabiztosságát, így sokoldalú eszközzé teszi a különféle harci környezetekben.

A legmodernebb jellemzői ellenére a Leopard 2 A-RC 3.0 teljes visszamenőleges kompatibilitást biztosít a meglévő Leopard 2 változatokhoz viszonyítva. Ez azt jelenti, hogy bármely jelenleg szolgálatban lévő Leopard 2 frissíthető az A-RC 3.0 szabványra, ami költséghatékony modernizációs utat biztosít a jelenlegi üzemeltetők számára. A KNDS moduláris megközelítése testreszabott megoldásokat tesz lehetővé, hogy megfeleljenek az ügyfelek egyedi igényeinek, biztosítva a rugalmasságot és a méretezhetőséget.

A KNDS a Leopard 2 A-RC 3.0-t nem csak átmeneti megoldásként, hanem a következő generációs Main Ground Combat System (Fő szárazföldi harci rendszer) technológiai előfutáraként is pozícionálja. Ez az előremutató megközelítés hangsúlyozza a KNDS elkötelezettségét a szárazföldi harci rendszerek úttörő fejlesztése és a technológiai fölény megőrzése iránt a csatatéren.

Címkép: a Leopard 2 A-RC 3.0 harckocsi

Forrás:

https://defence-industry.eu/knds-deutschland-introduces-leopard-2-a-rc-3-0-main-battle-tank

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük