Az Egyesült Királyság megkezdi a következő generációs Eurofighter Typhoon radarintegrációt, az „erős” EW képességeket szem előtt tartva

Az idei évre tervezett első repüléssel a BAE Systems és a Leonardo gyártók azt mondták, hogy a fejlett radar „erőteljes elektronikus zavaró támadással képes lesz megtalálni és kizárni az ellenfél radarjának használatát, miközben a fenyegetések hatókörén kívül marad”.

A BAE Systems és a Leonardo UK első ízben szerelt fel fejlett Active Electronically Scanned Array (AESA) radart egy Eurofighter Typhoon negyedik generációs vadászrepülőgépébe, a rendszer ezévi későbbi első repülésére való felkészülés érdekében.

Nyilatkozatukban a két vállalat azt mondta, hogy az Európai Közös Radarrendszer (ECRS), a Mark 2 (Mk2) prototípusa, amely többfunkciós tömböt (MFA) tartalmaz a kereséshez és nyomon követéshez, valamint az elektronikus hadviselés funkcióihoz, az Egyesült Királyság BS116-jára lett telepítve. teszt és értékelés céljából.

A prototípus telepítése hónapokig tartó földi teszteket követett „egyedülálló létesítményben” a wartoni telephelyen – tették hozzá a gyártók.

Azt mondták, hogy a radar „erőteljes elektronikus zavaró támadással képes lesz megtalálni és megtagadni az ellenfél radarjának használatát, miközben a fenyegetések hatókörén kívül marad”.

Ross Wilson, a Leonardo UK mérnöki, radar és fejlett célzási részlegének alelnöke elmondta, hogy a prototípus radarintegrációs munkája mellett „az ECRS Mk2 gyártástervezése is rohamosan fejlődik”.

Hozzátette, hogy a radar processzorát, vevőjét és antenna tápegységét és vezérlőegységeit „mindegyiket újratervezték, hogy tovább növeljék az Mk2 rendszer kapacitását, képességeit és teljesítményét, összhangban az új antennával és elektronikus hadviselési képességekkel”.

Az újabb gyártási tervek „mind átestek a kritikus tervezési felülvizsgálati fázisokon, így a gyártási program a tervezett ütemezésben marad” – magyarázta Wilson.

Andy Holden, a BAE Systems’ Air radarszállítási igazgatója elmondta, hogy a vállalat arra számít, hogy az ECRS Mk2 első repülése a Typhoon-on „idén” megtörténik, és az esemény „lehetővé teszi számunkra, hogy érvényesítsük a földi tesztek eredményeit”.

A program következő lépései során a radar további integrációs munkákon megy keresztül még az első repülés előtt.

Az ECRS Mk 2 radarprogram az Egyesült Királyság által 2022-ben bejelentett, 2,35 milliárd GBP (2,97 milliárd dolláros) Eurofighter korszerűsítés alá esik. A rendszer várhatóan 2030-ban áll majd szolgálatba a Királyi Légierő frontvonalbeli Typhoonjain.

London jövőre a régebbi Eurofighter Typhoon Tranche 1 repülőgépek kivonását tervezi, amint azt a 2021-es Defense Command Plan (lásd a lenti PDF forrást) kijelenti. Akkoriban az Egyesült Királyság arra hivatkozott, hogy ki kell vonni a „digitális és jövőbeli működési környezetben korlátozottan használható” repülőgépeket.

A Royal Air Force (RAF) a repülőgép 1., 2. és 3. kialakítású konfigurációját (angolul: Tranche) üzemelteti.

Az Egyesült Királyság egyike annak a négy európai nemzetnek, amely Németország, Olaszország és Spanyolország mellett fejleszti és gyártja a repülőgépet.

Források:

UK begins next-gen Eurofighter Typhoon radar integration, eyeing ‘powerful’ EW capabilities – Breaking Defense

https://uk.leonardo.com/en/news-and-stories-detail/-/detail/new-typhoon-radar-embodied-for-first-flight

https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/974661/CP411_-Defence_Command_Plan.pdf

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük