Új üzemet nyitott Észtországban, Tallinban a Milrem Robotics nevű cég, amely földi drónok (UGV) gyártásával foglalkozik.

A társaság közlése szerint az új üzem létrehozása ötszörösére növeli a cég termelési kapacitását.

2023-ban az Egyesült Arab Emírségekben székhellyel rendelkező EDGE Group PJSC (lásd a lent hivatkozott forrást) tulajdonjogot szerzett a Milrem Robotics nevű észt cégben, amely katonai célú robotokat és autonóm rendszereket fejleszt.

A várható piaci sikerekkel kapcsolatban a cég közölte, hogy sok végfelhasználó elégedett a robotjárművek tesztelésének és használatának eredményeivel, és nagy mennyiségű beszerzésre készülnek.

„Az UGV-k (Unmanned Ground Vehicle – Személyzet Nélküli Földi Járművek) növekvő használata Ukrajnában is egyértelműen a személyzet nélküli földi rendszerek fontosságát mutatja” – áll a cég sajtóközleményében.

Az új létesítmény lehetővé teszi a társaság számára, hogy évente több mint 500 darabot gyártson a működőképes, többcélú THeMIS pilóta nélküli szárazföldi járművéből.

A THeMIS már része a robotikai programoknak nemzetközi szinten 18 különböző országban, amelyek közül nyolc a NATO tagja.

A THeMIS UGV-k is segítik az ukrán katonákat is az Oroszországgal vívott háborúban. A Milrem Robotics megállapodást írt alá a JSC Ukrainian Defence Industry (Ukroboronprom) vállalattal a következő generációs, több eszközből álló robotvédelmi rendszerek fejlesztésében való együttműködésről.

Az ukrán védelmi vállalatok részt vesznek védelmi technológiáik, például fegyverrendszereik, elektronikus hadviselési és aknamentesítő berendezések integrálásában a Milrem robotjárműveihez, hogy megfeleljenek a fegyveres erők követelményeinek.

Fentieken túl a felek fontolgatják a Milrem Robotics által Ukrajnában kifejlesztett robotrendszerek helyi gyártásának a megvalósítását.

Végül megtekintésre javasoljuk a Milrem Robotics THeMIS UGV jármű észt katonák által valahol Afrikában történő alkalmazását bemutató rövid (1′ 51″)videót.

Címkép: a Milrem Robotics THeMIS UGV járműve

Forrás:

https://edgegroup.ae

https://edgegroup.ae/solutions?category=ugv

https://milremrobotics.com/milrem-robotics-expands-its-production-capability-fivefold

https://milremrobotics.com/defence

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük