Címkép: a fotó illuszráció, amely az ukrán elnök és a brit miniszterelnök találkozója alkalmával készült

A brit Babcock International cég fogja javítani és karbantartani az Ukrajnába szállított brit berendezéseket

A brit Babcock International hivatalos honlapján (lásd: lenti forrás) arról számol be, hogy ők fogják javítani és karbantartani az Ukrajnába szállított brit berendezéseket.

A Babcock egy nemzetközi védelmi vállalat, amely az Egyesült Királyságban, Ausztráliában, Kanadában, Franciaországban és Dél-Afrikában működik, és további piacokra exportál.

A cégnek több min 130 éves történelme van. Jelenleg mintegy 28 000 alkalmazottal rendelkezik.

Az 1891-ben alapított vállalkozás nehézmérnöki tevékenységgel foglalkozik, és jelentős átalakuláson ment keresztül, hogy megteremtse a mai piacvezető, mérnöki szolgáltató vállalatot.

Termékeik és szolgáltatási megoldásaik széles skáláját kínálják ügyfeleiknek védelmi képességek és kritikus eszközeik fejlesztésére. Vállalkozásuk alapját a technológiai integráció és a tervezés, az infrastruktúra menedzsment és a szakképzés mély ismerete képezi. Segítik ügyfeleiket világszerte, hogy költséghatékonyan javítsák legkritikusabb eszközeik képességét, megbízhatóságát és rendelkezésre állását.

Az Egyesült Királyság védelmi minisztériuma szerződést kötött Babcock-kal Ukrajna műveleti szükségleteinek támogatására, az Egyesült Királyság által nyújtott támogatás részeként. A kezdeti 12 hónapos szerződés értéke körülbelül 50 millió font, és hosszabbítási lehetőséget is tartalmaz. 

A Babcock szerint ez azt jelenti, hogy a cég képes kritikus műveleti támogatást nyújtani a fegyveres erőknek világszerte, akkor és ott ahol arra szükség van.

A szerződés értelmében a Babcock operatív támogatást nyújt az Egyesült Királyság által az ukrán hadseregnek biztosított páncélozott járművekhez, mint például a Challenger 2 harckocsikhoz és a Combat Vehicle Reconnaissance Tracked (CVRT) néven ismerteszközük karbantartásához és javításához, az ukrán személyzet képzéséhez, valamint a létfontosságú felszerelések, ellátási láncok és alkatrész szállítások működtetéséhez.

Ez megerősíti Babcock kapcsolatát Ukrajnával. A Babcock, az Ukrajna Védelmi Minisztériuma és az Egyesült Királyság kormánya által 2021 júniusában aláírt háromoldalú végrehajtási megállapodásra, valamint az Ukroboronprom ukrán államvédelmi konszernnel a közelmúltban aláírt együttműködési megállapodásra épít, hogy megvizsgálja közös védelmi projektek létrehozását Ukrajnában.

David Lockwood, a Babcock Group vezérigazgatója elmondta:

„Megtiszteltetés számunkra, hogy az ukrán és az Egyesült Királyság kormánya mellett állhatunk, kritikus támogatást nyújtva Ukrajna sürgős katonai műveleteihez. Csapataink és az ellátási láncban dolgozó partnereink könyörtelen elkötelezettsége révén támogatni fogjuk azokat a szárazföldi védelmi eszközöket és felszereléseket, amelyek iránt az ukrán csapatok a legnagyobb bizalommal lehetnek. Küldetésük a mi küldetésünk.”

„Amit a Babcocknál csinálunk, az most fontosabb, mint valaha, és megtiszteltetés, hogy ügyfeleink mellett lehetünk, amikor a legnagyobb szükségük van ránk.”

A Challenger 2 harckocsik megérkeztek Ukrajnába
Forrás: https://www.pravda.com.ua/eng/news/2023/03/28/7395361/

Ben Wallace védelmi miniszter a következőket mondta:

„Ez a szerződés alapvető támogatást nyújt Ukrajnának a csatatéren, fenntartja katonai felszerelését az ukrán páncélozott járművek mozgásban tartásához szükséges szakértelem és készségek biztosításával, valamint létfontosságú tartalékok biztosításával.”

„Támogatásunk Ukrajnának megingathatatlan, és folytatódni fog, ameddig csak kell.”

A DE&S hadműveleti igazgatója, Anna-Lee Reilly vezérőrnagy a következőket mondta:

„Mivel az ukrajnai konfliktus immár második éve zajlik, kritikus fontosságú, hogy a védelmi minisztérium továbbra is segítse az ukránokat a harcot megnyerő felszerelésük fenntartásában. Ez még fontosabb, mivel az ukrán ellentámadás megkezdődik.”

„A védelmi iparunk kritikus szerepet játszik az Egyesült Királyság által biztosított felszerelések fenntartásában. Ez a szerződés a Babcock fővállalkozó erősségeit egyesíti a járműgyártókkal – a Rheinmetall, a BAE Systems és az RBSL –, hogy egy agilis, méretezhető és kiegyensúlyozott támogatási csomagot biztosítsanak, amely továbbra is segíti az Ukrán Fegyveres Erőket.

A szerződés felhasználja a Babcock szakértelmét és tapasztalatát a brit hadsereg járművei támogatásában mind az Egyesült Királyságban, mind a globálisan telepített járművekben – ezzel segítve a jelenlegi és a következő generációs platformok küldetésre való felkészültségét. Az Egyesült Királyság Védelmi Minisztériumával kötött szerződése értelmében a Babcock sikeresen végzi a katonai szárazföldi járművek és felszerelések karbantartását, javítását és nagyjavítását. A globális ügyfelek a vállalat készségeitől, tapasztalatától és innovációjától függenek a nemzetbiztonság megőrzésében, életek megmentésében, összetett eszközök fenntartásában és kritikus szolgáltatások nyújtásában.

A brit kormány kedden bejelentette, hogy több mint 70 harci és logisztikai járművet, valamint 50 millió font (lásd: fent már megemlítve) támogatási csomagot biztosít Ukrajnának a felszerelések javítására.

A csomag több ezer lőszert is tartalmaz a Challenger 2 harckocsikhoz.

Forrás:

https://www.babcockinternational.com/news/babcock-ramps-up-uk-military-support-to-ukraine/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük