Az Egyesült Királyság Védelmi Minisztériumaúj, 20 millió font értékű megrendelést adott a BAE Systems-nek kézilőfegyver lőszerek szállítására a következő két évben. A cég ezt a honlapján jelentette be (lásd a lenti hivatkozást).

Az 5,56 mm-es és 7,62 mm-es töltényeket Radway Greenben, a vállalat legkorszerűbb gyártóüzemében gyártják majd. Bár az üzem 1940-ben kezdte meg működését, ma az egyik legmodernebbnek tartják. A fenti kapacitás a világ legfejlettebb lőszergyártási képességeit kínálja.

A lőszervásárlásra vonatkozó bejelentés azt követően történt, hogy szeptemberben aláírták a létfontosságú harctéri hadianyag szállítására vonatkozó 410 millió GBP értékű megrendelést az Egyesült Kitályság Védelmi Minisztériumának, amikor az opcióval élt a júliusban bejelentett 280 millió GBP értékű szállítási megrendelés növelésére.

„Büszkék vagyunk arra, hogy támogatjuk az Egyesült Királyság Védelmi Minisztériumát, mint stratégiai partnert a hadianyag-ellátásban. Az év során elért jelentős megrendeléseink eredményeként személyi állományunk növelte a termelési rátát, emberekbe és új létesítményekbe fektetnek be, és maximalizálják a műszak teljesítményt, hogy megfeleljenek ennek a megnövekedett keresletnek” – mondta Glynn Plant, a BAE Systems hadianyag-ügyi igazgatója.

„Az egyre inkább versengő világban döntő fontosságú, hogy fegyveres erőink fel legyenek szerelve a jövő fenyegetéseinek kezelésére. Az ehhez hasonló szerződések révén, néhány hazai iparágunk legjavával, továbbra is biztosítjuk fegyveres erőink feltöltését és felszerelését, ezzel is támogatva a munkahelyeket az Egyesült Királyságban” – mondta Grant Shapps, az Egyesült Királyság védelmi külügyminisztere.

Az új megrendelések több mint 200 új, magasan képzett munkahelyet teremtenek Észak-Angliában és Dél-Walesben, növelve a vállalat 1200 fős brit hadianyag-alkalmazottságát.

Címkép: Illusztratív fotó a lőszergyártásról Fotó nyílt forrásból

Forrás:

https://www.baesystems.com/en/article/uk-ministry-of-defence-invests-20m-in-small-arms-ammunition

https://mil.in.ua/uk/news/minoborony-velykoyi-brytaniyi-vytratyt-20-mln-funtiv-na-boyeprypasy-dlya-striletskoyi-zbroyi/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük