Az Eurosatory 2024 kiállításon váratlanul egy „G.MAGYAR” nevű céggel találkoztunk.

Kutatásunk alapján az alábbiakat derítettük ki:

A Georges MAGYAR által 1945- ben Poligny-ban (Franciaország) alapított G. MAGYAR cég eredetileg élelmiszeripari feldolgozó berendezések gyártásával foglalkozott.

Az 1950-es években a cég gyorsan a tejgyűjtő tartályok specialistájává vált. A rozsdamentes acél és alumínium hegesztése terén szerzett szaktudása arra késztette a vállalatot, hogy növelje termékkínálatát szállítótartályokkal bármilyen folyékony termékhez: étkezési, vegyi és kőolajtermékekhez.

Öt franciaországi és egy németországi gyártóüzemével és évente több mint 1200 tartály gyártásával a vállalat Európa vezető pozíciójába emelte magát a folyékony termékek közúti szállítótartályai révén.

A dijoni (eddig főképpen a mustárjáról ismertük) székhelyű G. MAGYAR csoport európai értékesítési struktúrát kínál. Műszaki és gazdaságos megoldásokat kínál folyékony termékek közúti, tengeri vagy vasúti szállítására.

A G. MAGYAR cég tartályainak tervezésére és gyártására az EN ISO 9001 szabvány szerinti minőségirányítási rendszert működtet.

A cég weboldala az alábbi: www.magyar.fr és www.gmagyar.com

A weboldal fő nyelve a francia nyelv, de német, angol, spanyol, orosz és lengyel nyelven is megtekinthető. Amit furcsának találunk: magyarul nem tekinthető meg.

Érdekes lenne megtudni, hogy mi lett a sorsa az eredeti cég alapítójának, Georges MAGYAR úrnak? Miért került Franciaországba, hogyan hozta létre ott a cégét, hogyan fejlesztette azt, és van-e magyar szál a cég jelenlegi üzemeltetésében? Ezekre a kérdésekre egyelőre nincsenek válaszaink, de törekszünk azok megszerzésére.

A cég katonai termékei az alábbi weboldalon tekinthetők meg: http://www.gmagyar.com/commun/popup.php?id=69978

Itt főképpen katonai rendeltetésű üzemanyag-tároló és szállító járműveket találhatunk, amelyek kétségtelenül fontos láncszemei a katonai üzemanyag logisztikának.

Bízunk benne, hogy a cég és termékei megjelennek a magyar piacon is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük