A végéhez közeledik az első Leopard 1 harckocsik előkészítése, amelyeket Dánia más országokkal együttműködve Ukrajnába küld

Forrás: https://www.fmn.dk/da/nyheder/2023/fungerende-forsvarsminister-de-forste-leopard-kampvogne-snart-klar-til-ukraine/

A Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft (FFG) a felelős az egykori dán Leopard 1 tankok felújításáért, amelyek hamarosan Ukrajnába küldenek. 

Februárban a dán kormány partnerségi megállapodást kötött Németországgal és Hollandiával, hogy közösen legalább 100 Leopard 1 harckocsit adományozzanak Ukrajnának. Az összes harckocsi egy részét Dániában a Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaftnál (FFG) javítják. 

A napokban Troels Lund Poulsen dán megbízott védelmi miniszter és vele több dán politikus, továbbá Dánia németországi nagykövetével, Susanne Hyldelunddal és védelmi attaséval, Jakob Henius dandártábornokkal együtt meglátogatták az FFG-t, ahol lehetőségük nyílt a Leopard 1 harckocsik folyamatban lévő felújítását megtekinteni, továbbá arról megbeszélést folytatni az FFG igazgatójával, Norbert Erichsennel.


Dánia február elején indította el a projektet Leopard 1 harckocsik felújítására Hollandiával és Németországgal közösen. A projekt első részcélja, hogy az elkövetkező hónapokban továbbra is két zászlóaljhoz tudjanak harckocsit szállítani – ez körülbelül 80 harckocsinak felel meg. Az első harckocsik várhatóan a következő hetekben készülnek el az ukrán kiküldésre.

„A hét eleji ukrajnai látogatásom során lehetőségem nyílt tárgyalni az adományokról ukrán kollégámmal, Oleksii Reznikovval. Megköszönte a dán adományokat – köztük a Leopard tankok közelgő szállítását. Ez egy olyan adomány, amely jól illeszkedik a többi ukrán felszereléshez” – mondja Troels Lund Poulsen.

A projekt részeként Ukrajnának oktatást és képzést is biztosítanak a harckocsik használatáról, valamint pótalkatrészeket és lőszercsomagot is adnak.

A Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft mbH (FFG) egy körülbelül 700 alkalmazottat foglalkoztató vállalat, amelynek több mint 150 éves hagyománya van.

Mára az FFG egy nemzetközi high-tech vállalat, amely új mércét állít fel a védelmi technológia területén, és rendszerházként tudta meghonosítani magát. A cégnek több mint 40 országban vannak ügyfelei.

Az FFG erősségei a kerekes és lánctalpas járművek gyártásában, átalakításában, optimalizálásában, karbantartásában és javításában van.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük