A Šternberk-i Excalibur Army cég kapta az „Év Exportőre” díjat

Az idei nyertesek kihirdetésére december 12-én került sor Prága polgármesterének rezidenciáján.

A legjobb államilag támogatott exporttranzakció díjat – ČEB és EGAP díj kategóriában – a morvaországi Šternberkben található Excalibur Army cég kapta, amely a modern szárazföldi katonai és speciális járművek fejlesztésére és gyártására szakosodott.

A céget a Cseh Export Bank jelölte a díjra. Az Excalibur Army az Egyesült Arab Emirátusok (EAE) Resource Industries-szel kötött 47 millió eurós szerződés alapján kapta meg a díjat. A díjat idén februárban, az IDEX 2023 vásáron hirdették meg. A díj megnyerését több mint kétszáz Tatra alvázzal szerelt katonai és polgári használatra szánt jármű szállítása biztosította az Egyesült Arab Emírségek piacára. A szerződés az Egyesült Arab Emírségekben partner költségeinek figyelembevételével akár 77 millió eurót is elérhet.

„Cégünk Excalibur Army és a hozzá tartozó CSG (Csehszlovák Csoport) magas hozzáadott értékű export megrendelésekből táplálkozik, amelyek nemcsak a mi üzletünket, hanem az egész cseh gazdaságot segítik. Nagyra értékeljük, hogy a Česká Exportní Banka, amely fontos partnerünk, segített a megrendelés finanszírozásában. Ennek az együttműködésnek köszönhetően erős szereplővé váltunk, amely nagyszerű termékeket fejleszt és gyárt, és sikeresen át tudja vinni tudását külföldre” – mondta David Střešinka, a projektet irányító Excalibur Army üzletfejlesztési menedzsere a díj átvételekor.

A projekt részeként a Resource Industries termelési kapacitást épített ki a járművek összeszereléséhez, valamint egy teszt- és szervizközpontot is. Az Excalibur Army biztosította a szükséges gyártási technológiák átadását, és szállítja a partnert CKD/SKD készletekben és szerkezeti részegységekben lévő járművekkel, amelyekből a járműveket összeszerelik az Egyesült Arab Emírségekben. Az Excalibur Army felszerelést, technikai támogatást, valamint a személyzet képzését és oktatását is biztosította. A szerződés ezen túlmenően a szintén CSG csoporthoz tartozó, az Excalibur Army gyártású Treva-30-as mentő- és evakuációs járművek, valamint a szintén CSG csoporthoz tartozó Tatra Defense Vehicle cég TITUS páncélozott járművek szállítását is tartalmazza.

Az Excalibur Army és a Resource Industries további szoros együttműködésre számít a jövőben. Ebben az értelemben mindkét cég aláírt egy felhatalmazó levelet, amely alapján a Resource Industries kizárólagos jogokkal rendelkezik a Tatra Force alvázon történő járművek gyártására, forgalmazására és bemutatására az Egyesült Arab Emírségekben, beleértve a szervizszolgáltatást és a pótalkatrészek szállítását.

Címkép: az „Év Exportőre” cím átadási ünnepsége

Forrás:

https://www.czdefence.cz/clanek/sternberska-spolecnost-excalibur-army-ziskala-oceneni-za-exportni-transakci-roku

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük