A COLT CZ GROUP vegyesvállalati szerződést írt alá Magyarországon

Forrás: https://www.coltczgroup.com/

A Colt CZ Group SE bejelentette, hogy 2022. december 22-én vegyesvállalati szerződést („JVA“) írt alá az N7 Holding Ltd.-vel, egy állami tulajdonú magyar céggel. A JVA értelmében mindkét fél közös vállalat („JV”) létrehozását tervezi, a Colt CZ Hungary-t. A Colt CZ Group 51%-os, a magyar kormány pedig 49%-os részesedéssel rendelkezik majd a JV-ben.

A JV létrehozása tovább erősíti a Colt CZ Group és Magyarország kormánya között meglévő együttműködést technológiatranszfer keretében 2018-tól. A JV célja egy kézi lőfegyvergyártó létesítmény létrehozása Magyarországon, amely a katonai lőfegyvereket fog gyártani a Magyar Honvédség számára. A közös vállalkozás alapítása hatósági jóváhagyásokhoz és egyéb engedélyekhez kötött Magyarországon, és várhatóan 2023 második negyedévében lép hatályba.

„Szeretném megköszönni magyar partnereinknek a folyamatos bizalmat és a hosszú távú együttműködést, amellyel most egy újabb szintre lépünk. A létrejött JV fogja üzemeltetni azt a korszerű létesítményt, amelybe a magyar állam az elmúlt három évben fektetett be. Közös célunk a Magyar Honvédség korszerű kézi lőfegyverekkel való felfegyverzése, valamint Magyarország saját termelési kapacitásának elősegítése ezen a területen. Büszkék vagyunk arra, hogy Magyarország cégünket választotta partnernek ehhez a stratégiai projekthez” – mondja Jan Drahota, a Colt CZ Group vezérigazgatója és igazgatótanácsának elnöke.

A vegyesvállalatban a magyar fél biztosítja a gyártó létesítményt, a gyártási technológiákat és a képzett munkaerőt. A Colt CZ Group biztosítja gyártási know-how-ját, ellátási láncát és hozzáférést hatalmas kereskedelmi hálózatához.

Ez a közös vállalkozás a 2018-ban a Colt CZ csoport és a magyar állam között létrejött technológiatranszfer keretszerződés keretében létrejött sikeres együttműködés eredménye, amely a Česká Zbrojovka portfóliójából négy termék – a CZ P-07 és P-09 – összeszerelésére és gyártására vásárolt licencet. pisztolyok, a CZ Scorpion EVO 3 karabélyok és a CZ BREN 2 puskák. A projekt a MOD ARZENÁL állami tulajdonú kiskunfélegyházi üzemében fut.

A Colt CZ Group SE-ről

A Colt CZ Group (Colt CZ) a katonai és bűnüldözési, személyi védelmi, vadászat, sportlövészet és egyéb kereskedelmi célú lőfegyverek egyik vezető gyártója. Termékeit elsősorban a Colt, CZ (Česká Zbrojovka), Colt Canada, CZ-USA, Dan Wesson, Spuhr és 4M Systems márkanév alatt forgalmazza és értékesíti.

A Colt CZ székhelye a Cseh Köztársaságban van, és termelési létesítményei a Cseh Köztársaságban, az Egyesült Államokban, Kanadában és Svédországban találhatók. Több mint 2000 alkalmazottat foglalkoztat Csehországban, az USA-ban, Kanadában, Svédországban és Németországban. A Colt CZ a Česká Zbrojovka Partners SE tulajdonában van 76,9%-ról, a fennmaradó 23,1% pedig közkézhányad.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük